Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Erik Kaliňák: Hamran sa správa ako šéf organizovanej skupiny ČURILLOVCOV!

Erik Kaliňák PR článok
Erik Kaliňák (Zdroj: archív E. K. )

Pred pár dňami sa konala jedna z najabsurdnejších tlačových besied v histórii Slovenska. Policajný prezident Hamran sediac pod obrázkom Kuciaka sa snažil slovenskú verejnosť presvedčiť, že jeho chlapci Čurillovci v skutočnosti nie sú mafia, ale statoční policajti, ktorým sa len zlá inšpekcia, Slovenská informačná služba a Generálna prokuratúra zákerne snažia zmariť ich zákonné vyšetrovanie.

Ich obranu založil absolútne nekriticky na článkoch v jednom denníku a stanoviskách advokáta Čurillovcov Kubinu. Známej to právnickej dvojičky Lipšica, ktorý tvrdí, že viac ako 100 stranové uznesenie Generálnej prokuratúry nabité prepismi legálnych odposluchov je zmanipulované, lebo v jednom zo stoviek diskvalifikujúcich prepisov menia nezrozumiteľné slová význam vety.

Takže pán Hamran, teraz tieto slová, ktoré podľa vás inšpekcia vytrhla, vložíme späť do reálneho kontextu a všetci veľmi rýchlo pochopia akú hru tu na občanov hráte. Príbeh Čurillovcov je príbeh spolupráce vyšetrovateľov s mafiánmi a niet známejšieho mafiána ako Petra Petrov alias Tiger.

Tvrdenia o manipulácii vyšetrovania zachytila SIS a posunula ich štátnemu orgánu na to určenému - policajnej inšpekcii. To sa vôbec nepáčilo jednej nemenovanej novinárke a inšpekcia si na základe týchto informácii vyžiadala všetky spisy, v ktorých kedy vystupoval Tiger. To sa zas vôbec nepáčilo Čurillovcom.

Nech sa páči, veď posúďte sami.

Pán Hamran, to je ten váš kontext. A pokojne v súzvuku s pani prezidentkou a krajským súdom tvrďte, že ide o náležitú, neformálnu, pracovnú debatu kompetentných osôb na pracovisku, zameranú na čo najpresnejšiu formuláciu skutku, a že takáto profesionálna diskusia je bežná a častá, a priam potrebná pre zabezpečenie čo najvyššieho stupňa objektivity záverov, ale Slovákov už neoklamete. Vaši chlapci sa spreneverili svojmu poslaniu a namiesto vyšetrovania zločinov si ich na politickú objednávku začali vymýšľať. A môžu sa pokojne do volieb cítiť ako chránená zver, ale spravodlivosť si ich počká.

- reklamná správa - 

Viac o téme: Erik KaliňákSmer-SSD
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu