Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Pomôžte zastropovať vek odchodu do dôchodku na 64 rokov a podpíšte petíciu!

PR článok Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: OZ KOVO)

Viete si predstaviť, že pracujete do 68 rokov? Dnešných tridsiatnikov to čaká. OZ KOVO za pomoci ďalších odborových zväzov už od júla snaží zmeniť to petičnou akciou za vyhlásenie referenda o „zastropovaní“ dôchodkového veku na 64 rokov. Pre matky ešte skôr. Snaha odborárov pokračuje, podpíšte petíciu na stránke peticie.com/referendom_za_dôchodok.

„Aj keď návrh na zastropovanie dôchodkového veku už v parlamente v prvom čítaní prešiel, stále nemáme istotu, že prejde aj v druhom a treťom čítaní. Naše snahy o vyzbieranie 350000 podpisov potrebných na vyhlásenie referenda teda ďalej pokračujú a nebudeme spokojní, kým návrh neschvália poslanci alebo prezident nevyhlási plebiscit. Nevieme si totiž predstaviť 68-ročného strojára, hutníka, kováča či elektrotechnika, ale aj ďalšie profesie. Nie som si istý, či sa nám bude páčiť, ak nás raz v autobusoch budú voziť takmer 70-roční vodiči,“ uviedol predseda rady OZ KOVO Emil Machyna.

Už desaťtisíce Slovákov petíciu podpísalo, no to stále nestačí. Nenechajte iných rozhodovať o vašej penzii. Česi a Poliaci majú hranicu odchodu do penzie na úrovni 65 rokov. U nás nič také nie je. Odborári preto pracujú na tom, aby si aj politici uvedomili, že do sedemdesiatky sa pracovať nedá.

Už v najbližších dňoch sa parlament bude znova venovať návrhu ústavného zákona o zastavení dôchodkového veku na hranici 64 rokov. No nie je jasné, či ho znova podporí dostatočný počet poslancov.  

Viac o podpisovej akcii sa dozviete na stránke ozkovo.sk a je možné ju nájsť aj v regionálnych odborových kanceláriách a u odborových predákov po celom Slovensku.

- reklamný článok -

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu