Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Láska, ktorá hory prenáša: Tohto muža (98) nezastaví nič, aby navštívil chorú manželku

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: GoFundMe)

NEW YORK - Niektoré manželstvá nevydržia ani rok, iné udivujú svojou stabilnosťou celé okolie. Sľub, že spolu vydržia "v zdraví aj chorobe", nie je pre niektoré páry iba peknou vetou, ale zákonom, ktorým sa naozaj riadia. Svoje o tom vie aj 98-ročný Luther Younger, ktorý aj napriek vysokému veku stále navštevuje svoju ťažko chorú ženu v nemocnici a na prepravu nevyužíva žiadne dopravné prostriedky. Takmer desať kilometrov si denne odkráča vždy po vlastných.

Muž (84) ukázal, čo je skutočná láska: Naučil sa robiť mejkap svojej slepej manželke (83)

Veterán z kórejskej vojny Luther Younger podniká každý deň rovnakú cestu do nemocnice Strong Memorial v Rochesteri, aby sa stretol so svoju manželkou Waverlee, s ktorou sú už spolu desiatky rokov.

Láska, ktorá hory prenáša:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: GoFundMe)

Jeho žena je paralyzovaná po tom, čo jej v roku 2009 diagnostikovali rakovinu mozgu a už viac ako dva týždne leží v nemocnici, kde ju pravidelne navštevuje jej manžel a trávi čas pri jej lôžku. "Bez mojej ženy nie som ničím," uviedol Luther pre Spectrum News Rochester.

Ich dcéra Lutheta pre portál Yahoo uviedla, že obaja rodiča žijú s ňou po tom, čo si ich k sebe presťahovala z ich domu. Spolu so súrodencami sa im snažia pomáhať, ale posťažovala sa, že jej otec je veľmi netrpezlivý. Aj keď by ho mohla odviezť, jemu sa jednoducho nechce čakať a najradšej vyrazí vždy po svojich.

Luther pripustil, že by mu odvoz cestu uľahčil, ale dodal, že mu chôdza pomáha vyčistiť si hlavu a navyše počas cesty občas skúsi aj jogging alebo sa zastaví, aby urobil zopár kľukov. "Ľudia mi hovoria, že už mám svoj vek - dobre, okej. Žiarlia, lebo nepijem, nefajčím, pretože to nie je správne," dodal Luther, ktorý sa ani napriek 98 rokom nevzdáva a popasoval sa so životom, ako najlepšie vedel. Jeho príklad vháňa slzy do očí.

Viac o téme: NemocnicaLáskaChôdza
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu