Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Zázračná premena: VIDEO Týraná sučka sa opäť teší zo života, veľký odkaz útulku, Slováci sa spojili

Sučka Elizabeth sa zotavuje Zobraziť galériu (5)
Sučka Elizabeth sa zotavuje (Zdroj: FB/Útulok UVP Košice)

KOŠICE – Týraná sučka nemeckého ovčiaka sa výborne zotavuje. Pracovníci košického útulku Únia vzájomnej pomoci (ÚVP) dokázali priam nemožné. Sučke Elizabeth, ktorá si za svoj krátky život vytrpela neuveriteľné zverstvá, teraz žiaria očká a od radosti vrtí chvostom. Verinárka, ktorá ju vzala na prechádzku do miestneho parku, nahrala Eli na video.

Košický útulok ÚVP tento týždeň informoval, že sučka Elizabeth sa výborne zotavuje. V utorok bola na prechádzke s veterinárkou v tamojšom parku. Veterinárka zhodnotila, že Elizabeth sa už vrátila sila, pretože sem-tam ju aj troška ťahala. Vonku sa jej páčilo a k okoloidúcim bola vnímavá.

Keď sa po venčení vrátili opäť na kliniku, lekár Tomáš jej laserom ošetril rany, ktoré jej spôsobil drôt pritiahnutý až na kosť.

Na snímke z 20. augusta je Elizabeth krátko po záchrane.
Zobraziť galériu (5)
Na snímke z 20. augusta je Elizabeth krátko po záchrane.  (Zdroj: FB/Útulok UVP Košice)

Sučka nemeckého ovčiaka si za svoj krátky život vytrpela obrovskú bolesť. Tyran ju zviazal drôtom, ktorý jej utiahol tak silno, až sa jej zarezal do kosti. Takto ju bezcitne hodil pod most v košickej obci Sokoľany. Podľa odhadu veterinárky, uplynuli tri až štyri dni, kým jej bola poskytnutá pomocná ruka.

Sučka Elizabeth a jej stav k 28. augustu.
Zobraziť galériu (5)
Sučka Elizabeth a jej stav k 28. augustu.  (Zdroj: FB/Útulok UVP Košice)


Čítajte aj: Prípad, ktorý šokoval Slovensko: FOTO Košický útulok spod mosta zachránil sučku, bola zviazaná drôtom


Sučka bola v kritickom stave, v ranách už mala červy a bola vyhladovaná na kosť. Pracovníci košického útulku ÚVP odviedli vynikajúcu prácu a sučke zachránili život. Rany na duši sa jej však budú hojiť večne.

Veterinárka venčila sučku v košickom parku.
Zobraziť galériu (5)
Veterinárka venčila sučku v košickom parku.  (Zdroj: FB/Útulok UVP Košice)

Prípadom sa začala okamžite zaoberať polícia. V priebehu niekoľkých dní sa policajtom podarilo vypátrať majiteľa psa. Išlo o mladého muža z rómskej osady pri Sokoľanoch. Po výsluchu bol prepustený na slobodu s tým, že vyšetrovatelia naďalej vykonávajú potrebné procesné úkony a zhromažďujú dôkazy.

Sučka Elizabeth sa zotavuje
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: FB/Útulok UVP Košice)

Útulok v závere svojho najnovšieho príspevku o sučke Elizabeth, tak ju pomenovali záchranári, odkázali jedno veľké ďakujem všetkým dobrosrdečným ľuďom, ktorí finančne podporili jej liečbu. Rovnako si vážia aj všetky ponuky od ľudí, ktorí si chceli sučku adoptovať.    

Viac o téme: KošicePesÚtulok
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu