Nedeľa12. máj 2024, meniny má Pankrác, zajtra Servác

Policajt lúpil a strieľal na kolegov, dostal 25 rokov

Štyria muži prepadli benzínku na okraji Nitry. Zobraziť galériu (2)
Štyria muži prepadli benzínku na okraji Nitry.

NITRA - Bývalý policajt František Barnáš (39) dostal 25 rokov väzenia za postrelenie svojich dvoch kolegov po lúpežnom prepadnutí čerpacej stanice v Nitre.

Nižšie tresty, 11 rokov a desať mesiacov a sedem a pol roka, dostali za lúpež aj dvaja Barnášovi komplici. Rozsudok nie je právoplatný, expolicajt sa proti nemu na mieste odvolal.

Barnášovi hrozil za pokus o vraždu doživotný trest, zachránil ho znalecký posudok, podľa ktorého je možná jeho náprava. "Čo sa týka ochrany spoločnosti, bolo by vhodné uložiť trest na doživotie," povedala predsedníčka senátu po vynesení rozsudku.

Barnáš sa počas procesu obhajoval tým, že nechcel nikoho zabiť a na kolegov údajne nemieril. "Nie som vrah," opakoval niekoľkokrát po sebe v záverečnej reči. Podľa senátu však túto obhajobu vyvrátili svedkovia.

Pred rokom prepadol policajt František Barnáš spolu s esbéeskárom Jozefom Burdom (33), Martinom Chlebecom (26) a Mariánom Ištokovičom (32) prepadli vlani benzínku na Bratislavskej ulici v Nitre. Dvoch pumpárov zhodili na zem, zviazali ich, bili do hlavy a kopali. Ukradli 135 tisíc korún. Počas lúpeže chcel vojsť dovnútra chlapec, keď ich však zbadal, rozbehol sa preč. Vtedy sa dala na útek aj štvorica. V Kyneku ich zastavili policajti, ktorí spoznali svojho kolegu Barnáša. Potom sa strhla prestrelka. Barnáš zo vzdialenosti zhruba dvoch metrov strelil dvoch policajtov do brucha. Potom tvrdil, že mieril do vzduchu. Po streľbe skončili dvaja policajti postrelení, z ktorých jeden zostal na invalidnom vozíku. Tretí si zlomil ruku a traja páchatelia boli postrelení tiež.

Celkovo padlo okolo 20 výstrelov. Troch podozrivých polícia na mieste zadržala, po Ištokovičovi vyhlásili medzinárodné pátranie. Údajne utiekol do Maďarska.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu