Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Lúpež v Nitre organizoval policajt!

Auto značky Renault 5, na ktorom unikali páchatelia pred políciou po prepade čerpacej stanice. Zobraziť galériu (2)
Auto značky Renault 5, na ktorom unikali páchatelia pred políciou po prepade čerpacej stanice.

NITRA – Nočná prestrelka po lúpeži čerpacej stanice Avanti v Nitre si vyžiadala štyroch zranených. Medzi nimi sú dvaja policajti a dvaja páchatelia. K prestrelke došlo okolo jednej hodiny po tom, čo sa policajti snažili zadržať páchateľov. Jeden zo zasahujúcich policajtov bol zranený ťažko, druhý utrpel ľahké zranenia. Páchateľov postrelili do nôh a jedného do zadku.

Jedným z páchateľov je 39-ročný policajt František B., druhým bývalý policajt, 33-ročný Jozef B. Spolu s nimi sa na prepade podieľali 26-ročný Martin Ch. a 22-ročný Marián I.

Páchatelia pri prepade zviazali dvoch pracovníkov pumpy a ukradli im hotovosť 135.000 Sk. Na miesto prepadu vyslala polícia tri hliadky. "Prvá hliadka v priebehu troch minút po prepade podozrivé auto vypátrala a prenasledovala. Druhá hliadka sa k nim pridala pri zadržiavaní podozrivých osôb. Strhla sa streľba, počas ktorej prišla na pomoc aj tretia hliadka," upresnil nitriansky policajný riaditeľ Dušan Síleš. Jednému z páchateľov, 22-ročnému Mariánovi Ištokovičovi, sa podarilo z miesta činu utiecť. Polícia po ňom stále pátra.

Policajti nemali na sebe nepriestrelné vesty, pretože si ich nestihli obliecť, konštatoval Síleš. Skončili s priestrelmi brucha, jeden z nich aj so zlomeninou ruky. Stav obidvoch je stabilizovaný. V nitrianskej nemocnici ich ešte dnes navštívi premiér Robert Fico s ministrom vnútra Robertom Kaliňákom. Podľa policajného prezidenta Jána Packu je organizátorom prepadu práve policajt František B. Počas svojho 20-ročného pôsobenia nemal podľa Packu vážnejšie priestupky. Pri vystupovaní z vozidla oslovil policajtov, ktorí ho prenasledovali slovami "chlapci, nebláznite, ja som policajt." Vzápätí vytiahol zbraň a na kolegov, ktorých poznal zo služby, začal strieľať. Jeden z členov hliadky mal podozrenie, že František B. je pod vplyvom alkoholu. Podľa Packu hrozí páchateľom ozbrojenej lúpeže väzenie až na 10 rokov. František B. môže dostať za pokus dvojnásobnej úkladnej vraždy doživotie.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu