Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Predaj aromatizovaných zahrievaných tabakových výrobkov by sa mohol zakázať

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/Jaroslav Novák)

BRATISLAVA - Predaj zahrievaných tabakových výrobkov s arómou by sa mal zakázať. Vyplýva to z návrhu novely zákona o výrobe, označovaní a predaji tabakových výrobkov a súvisiacich výrobkov z dielne poslancov Sme rodina, ktorý predložili do Národnej rady (NR) SR s cieľom zosúladiť národnú a európsku legislatívu.

"Navrhuje sa doplniť do zákona definíciu zahrievaného tabakového výrobku, ktorým je nový tabakový výrobok, z ktorého sa zahrievaním uvoľňujú emisie obsahujúce nikotín a iné chemické látky, ktoré následne používateľ vdychuje, pričom ide v závislosti od ich vlastností o bezdymové tabakové výrobky alebo o tabakové výrobky na fajčenie," uviedli predkladatelia.

Archívne video: Obrovský úlovok na východe Slovenska: Nelegálna výrobňa cigariet bol v hydinárni!

Obrovský úlovok na východe Slovenska: Nelegálna výrobňa cigariet bol v hydinárni! (Zdroj: Finančná správa)

Na zahrievané tabakové výrobky sa má vzťahovať zákaz uvádzať na trh tabakové výrobky s charakteristickou arómou alebo obsahujúce arómy v akýchkoľvek ich zložkách, ako napríklad vo filtroch, papieroch, baleniach, kapsulách, alebo akékoľvek technické prvky umožňujúce zmenu vône alebo chuti dotknutých tabakových výrobkov alebo ich intenzity dymu, ktorý už existuje pre cigarety a tabak na vlastnoručné zhotovenie cigariet. Navrhovaná účinnosť zákona je od 23. októbra.

Viac o téme: PredajNávrhZákazNovela zákonaSme rodinaAromatizované zahrievané tabakové výrobky
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu