Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Výdatné snehové zrážky, nezvyčajné búrky, ale aj zubaté slnko: TOTO si pre nás pripravilo počasie na najbližšie dni!

Výdatné sneženie na našom území Zobraziť galériu (9)
Výdatné sneženie na našom území (Zdroj: Facebook/ Topky)

BRATISLAVA - Začiatok týždňa priniesol bohatú snehovú nádielku na mnohých miestach. Na sociálnych sieťach sme vás poprosili o fotodokumentáciu a tak sa v galérii môžete pokochať krásnou zasneženou krajinou. Počasie sa podľa meteorológov v nasledujúcich dňoch výrazne nezmení a snehové zrážky na severnom Slovensku, ako aj dážď na západe môžeme očakávať až do konca tohto týždňa.

V noci prinieslo počasie aj početné búrky, ktoré sú na toto ročné obdobie naozaj neobvyklé. Cez naše územie totiž postupoval frontálny systém, ktorý priniesol ďalšiu vlnu zrážok, informovalo imeteo.sk. Na niektorých miestach to boli snehové zrážky, na západe ďažďové. Búrky sa najskôr vplyvom severozápadného, dynamického prúdenia vzduchu presunuli z pobrežia Severného mora v Nemecku cez Poľsko a Česko až na naše územie. Nad strednou Európou udrelo takmer 700 bleskov.

Zamagurie
Zobraziť galériu (9)
Zamagurie  (Zdroj: Facebook/ Topky Katka Vlado BlizzardDog)

Nasledujúce dni sa počasie nemá výraznejšie zmeniť a vlny sneženia a hroziace búrky môžu prísť až do konca tohto týždňa. Najviac snehových zrážok by malo spadnúť najmä na severe nášho územia a meteorológovia očakávajú desiatky centimetrov čerstvého snehu. Teploty sú v plusových hodnotách a tak by to malo zostať aj počas nasledujúcich dní.

Slovensku sa v ruskej televízii vyhrážajú raketovými útokmi (Zdroj: Facebook/Polícia SR)

V Alpách očakávajú ďalšiu nádielku a to až 50 cm snehu. Pre silný vietor vydali aj varovanie pred lavínovým nebezpečenstvom. Husté sneženie hlásia aj z Maďarska. V českých horách napadlo 30 cm čerstvého snehu.

Počasie v týchto dňoch trápi najmä vodičov. Komplikácie boli hlásené najmä na severe nášho územia, ale aj na strednom Slovensku. Na mnohých miestach sa vyskytla silná poľadovica. Horský priechod Donovaly otvorili pre vozidlá do 10 metrov dnes predpoludním, informovala Slovenská správa ciest. V ranných hodinách bol ešte uzavretý z dôvodu hustého sneženia. O tretej hodine popoludní hlásili na Donovaloch poľadovicu a tvorili sa kolóny. Na cestách je potrebná mimoriadna opatrnosť.

Viac o téme: ZimaSnehPočasieDažďové zrážkySnehové zrážky
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu