Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

SHMÚ varuje pred vetrom na horách a dažďom na severnom a strednom Slovensku

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: gettyimages.com)

BRATISLAVA - Meteorológovia varujú pred dažďom a vetrom na horách najmä na severnom a strednom Slovensku. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal výstrahy prvého stupňa. Informuje o tom na webe.

Výstraha pred vetrom na horách platí od piatka 18.00 h do soboty (25. 2.) 18.00 h skoro pre celý Žilinský kraj a okresy Poprad, Brezno a Banská Bystrica. Meteorológovia varujú aj pred dažďom v okresoch Prievidza, Dolný Kubín, Martin, Ružomberok, Turčianske Teplice a Žilina. Výstraha tam platí od piatka 18.00 h do soboty 12.00 h.

SHMÚ varuje pred vetrom
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SHMÚ)

Pred vetrom platí výstraha prvého stupňa od sobotňajšej noci do poobedia v Bratislavskom, Trnavskom kraji a vo väčšine Nitrianskeho kraja. Zároveň platí aj v okresoch Nové Mesto nad Váhom, Myjava, Poprad, Tvrdošín a Liptovský Mikuláš.

SHMÚ varuje pred vetrom
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SHMÚ)

Na snehové jazyky a záveje si treba dať pozor v Žilinskom kraji a okresoch Poprad, Banská Bystrica, Brezno, Žiar nad Hronom, Ilava, Považská Bystrica, Púchov a Prievidza. Výstraha prvého stupňa tam platí od soboty 6.00 h počas celého dňa.

Viac o téme: VietorVýstrahaSHMÚDážď
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu