Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Posledná rozlúčka s mladými študentmi: Dojemné slová príbuzných! Pohreb vo svadobných šatách

Päť obetí nedeľňajšej tragédie na zastávke Zochova Zobraziť galériu (4)
Päť obetí nedeľňajšej tragédie na zastávke Zochova (Zdroj: koláž Topky.sk)

BRATISLAVA - Zbytočná smrť piatich mladých študentov zasiahla celé Slovensko. O život prišli vinou nezodpovedného vodiča Dušana Dědečka, ktorý si sadol za volant s 1,69 promile. Rodiny, ktoré prišli o svoje milované deti, sa s nimi naposledy rozlúčia.

Už nikdy si nezahrajú futbal, nenaučia deti gymnastické cviky či nerozosmejú svojich kamarátov. Mladý pár plný ideálov a príprav na svoju spoločnú budúcnosť Broňa a Marek, talentovaný Richard či Sasha alebo nádejná právnička Natália. To je päť študentov, ktorým vzalo život jediné rozhodnutie nezodpovedného človeka. Bývalý generálny sekretár Deaflympijského výboru Slovenska si v nedeľu sadol za volant s 1,69 promile. 

Presne o 22:24 nezvládol riadenie a autom napálil priamo do zastávky Zochova na Staromestskej ulici. V tom čase tam stálo približne 40 ľudí, medzi nimi aj 5 študentov, ktorí sa domov už nevrátili. Ďalší aj naďalej leží v kritickom stave v nemocnici v umelom spánku a napojený na pľúcnu ventiláciu. 

Nočná nehoda v Bratislave vydesila celé Slovensko (Zdroj: Topky/Maarty)

Odišla...

Nikto si ani len nechce predstaviť, aký žiaľ prežívajú rodičia tragicky zosnulých študentov. "Odišla... Zhasli oči, ktoré vždy len s láskou na nás hľadievali, umĺkli ústa, ktoré nikdy nedokázali raniť, dotĺklo srdiečko najskvelejšiej dcérky," znie odkaz na parte Natálie Hamrákovej, len 19-ročnej študentky. Posledná rozlúčka s mladou študentkou sa uskutoční v piatok v Spišskej Novej Vsi, odkiaľ pochádzala. 

Posledná rozlúčka s mladými
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: FB/N.H.)

Pohreb vo svadobných šatách

Pohreb Broni a Mareka bude o to bolestivejší, že mladá dvojica plánovala budúci rok svadbu. Ako informuje portál čas.sk oboch pochovajú v rovnakých rakvách, rovnakú hodinu a do hrobu im dajú spoločnú fotku. "Nebudeme ich pochovávať spolu, pretože my ako rodina máme cintorín veľmi blízko a chceme, aby Broňka bola blízko rodičov," povedala pre portál Bronina sestra. Dodala, že bude mať na sebe svadobné šaty. 

Marek a Broňa tvorili pár. Obaja zomreli, keď do nich vrazil opitý Dušan Dědeček
Zobraziť galériu (4)
Marek a Broňa tvorili pár. Obaja zomreli, keď do nich vrazil opitý Dušan Dědeček  (Zdroj: FB/M.V.)

Kedy pochovajú ostatné obete tragickej nehody, zatiaľ nie je známe. Isté však je, že bezohľadnosť vodiča, ktorý si pod vplyvom alkoholu sadol za volant, poznačil množstvo ľudí do konca života. 

Študenti, ktorý zomreli pri tragédii na zástavke Zochova v Bratislave.
Zobraziť galériu (4)
Študenti, ktorý zomreli pri tragédii na zástavke Zochova v Bratislave.  (Zdroj: Facebook)

 

Viac o téme: NehodaAutonehodaZochovaDušan DědečekMarek VojtaššákBroňa BožoňováNatália HamranováRichard HlavácsSasha Slovík
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu