Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

AKTUÁLNE Nočná nehoda v Bratislave má piatu obeť! Medzi mŕtvymi je aj študent Marek, desivé DETAILY

Smrť študenta Zobraziť galériu (3)
Smrť študenta (Zdroj: Facebook)

BRATISLAVA - Pri nočnej nehode v Bratislave, ktorú spôsobil opitý vysokopostavený športový funkcionár, prišli o život piati ľudia. Medzi nimi bol aj študent druhého ročníka vysokej školy Marek. Ten pravdepodobne smeroval z domu na internát. Len pred malou chvíľou potvrdili piatu obeť nočnej nehody.

Celé Slovensko zasiahla nočná tragédia v Bratislave, pri ktorej zomreli piati mladí ľudia. Opitý športový funkcionár Dušan Dědeček vrazil na zastávke Zochova do ľudí. Polícia pred malou chvíľou informovala, že v nemocnici zomrela len 21-ročná žena. "Prijali sme informáciu o úmrtí ďalšej zranenej osoby, ktorá v nemocnici podľahla zraneniam spôsobeným včerajšou tragickou udalosťou. Jedná sa o 21-ročné dievča," napísali policajti na sociálnej sieti. 

Opitý vodič aj spolujazdec

"V čase o 22.24 h viedol 60-ročný vodič vozidlo zn. Škoda SuperB v smere na most SNP. V stave vylučujúcom spôsobilosť viesť motorové vozidlo spôsobený požitím alkoholu neprispôsobil jazdu svojim schopnostiam a vlastnostiam vozidla a vozidlom zišiel mimo vozovku na zastávku mestskej hromadnej dopravy Zochova. Tam sa v tom čase nachádzalo viacero osôb, pričom vo vysokej rýchlosti došlo k zrážke vozidla s osobami. V dôsledku tejto zrážky bezprostredne na mieste zahynuli štyri osoby, tri osoby boli v kritickom stave prevezení do nemocníc, ďalšie tri osoby utrpeli zranenia vyžadujúce si ich ošetrenie v nemocniciach," informoval bratislavský krajský policajný hovorca Michal Szeiff.

"Vodič motorového vozidla bol podrobený vykonaniu dychovej skúšky na zistenie prítomností alkoholu v dychu, tá skončila s pozitívnym výsledkom. Bola mu nameraná hodnota 0,81 mg/l čo predstavuje 1,69 promile. Vodič bol na mieste obmedzený na osobnej slobode a eskortovaný na policajné oddelenie. Po vykonaní potrebných úkonov bol umiestený v cele policajného zaistenia. V čase dopravnej nehody sa vo vozidle nachádzal aj 36-ročný spolujazdec, ktorý bol rovnako podrobený dychovej skúške. Aj v jeho prípade skončila dychová skúška s pozitívnym výsledkom, nameraná mu bola hodnota 0,5 mg/alkoholu vo vydychovanom vzduchu. Prípad si na mieste prevzali policajti odboru kriminálnej polície Krajského riaditeľstva PZ v Bratislave. Zo strany vyšetrovateľa PZ bolo začaté trestné stíhanie vo veci trestného činu usmrtenia," dodal Szeiff. 

O život prišiel aj študent Marek

Medzi tými, čo Dědeček vo svojej opitosti autom zrazil a usmrtil, bol aj študent Marek. "Včera vo večerných hodinách sa na zastávke autobusov na Zochovej ulici odohrala veľká tragédia. Jedným z tých, ktorí prišli vinou opitého vodiča o to najcennejšie, o svoj život bol aj náš študent a aj osobný priateľ Marek V. Úprimnú sústrasť celej rodine do Ždiaru," napísal Miro. 

Zábery z miesta nehody v Bratislave: Takto došlo k tragédii na Zochovej (Zdroj: Tip čitateľa)

Medzi obeťami bola aj študentka a študent Univerzity Komenského v Bratislave. "Dnes smútime. Je hrozné, koľko bolesti dokáže spôsobiť arogancia a nezodpovednosť. Vyjadrujeme úprimnú sústrasť rodinám, blízkym, priateľom a spolužiakom obetí včerajšej tragickej nehody na Zochovej ulici, medzi ktorými boli aj študentka a študent našej univerzity," napísala Univerzita na sociálnej sieti. 

Smrť študenta
Zobraziť galériu (3)
Smrť študenta  (Zdroj: Facebook)
Ďalši zranení sú podľa našich informácií dvaja mladí študenti a jedna študentka. Všetkých troch previezli do nemocnice vo veľmi vážnom stave. Dvoch z nich uviedli do umelého spánku. Pri hrozivej nehode bola na mieste mŕtva študentka, ktorá pri náraze skončila v aute opitého vodiča. 

Viac o téme: NehodaSmrťŠtudentiAutonehodaBratislavaZochova
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu