Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Tabák vracia úder! TOTO je jej reakcia na bitku v bare: Nemám sa čoho obávať, odkazuje

Jana Bittó Cigániková (SaS) a Roman Tabák (Sme rodina). Zobraziť galériu (2)
Jana Bittó Cigániková (SaS) a Roman Tabák (Sme rodina). (Zdroj: TASR/Martin Baumann, archív R.T.)

BRATISLAVA – Po tom, ako Jana Bittó Cigániková (SaS) v sobotu 24. septembra oznámila, že na Romanu Tabák (Sme rodina) podáva trestné oznámenie za fyzické napadnutie, sa v dnešných hodinách vyjadrila pre médiá aj druhá menovaná. Incident sa mal odohrať v jednom z bratislavských podnikov, kde neostalo len pri verbálnom útoku.

Podľa opozičnej poslankyne Jany Bittó Cigánikovej (SaS) ju mala Romana Tabák (Sme rodina) napadnúť na verejnosti po odohraní koncertu. Spočiatku malo ísť len o verbálne útoky, no keď Bittó Cigániková stiahla Tabák z hlavy čiapku, tá ju mala začať ťahať za vlasy. Situácia sa potom aj vďaka niektorým hosťom, ktorí vedeli rýchlo zareagovať, upokojila. Tabák sa však mala po chvíli k Bittó Cigánikovej vrátiť a fyzicky ju napadnúť. Opozičná poslankyňa skončila podľa svojich slov v nemocnici.  

Bolo to inak? 

V dnešných hodinách poskytla svoje stanovisko k vzniknutej situácii aj Romana Tabák. Pre čas.sk sa vyjadrila, že Bittó Cigániková k nej mala v spomínanom podniku bezdôvodne prísť a v "nepríčetnom stave" mala sypať vulgárne nadávky na jej osobu, aj rodinu. Potom malo dôjsť podľa Tabák ku konfliktu. "Zahnala sa na mňa po tvári a ako sa zahnala druhýkrát, strhla mi z hlavy šiltovku a hodila ju do miestnosti. Ja som sa bránila. Mrzí ma, že som sa nechala vyprovokovať a uštedrila jej úder, po ktorom sa ukľudnila," vysvetľuje Romana a dodáva, že Jane napadnutie odpúšťa a na rozdiel od nej trestné oznámenie nezvažuje, hoci by naň mala právo. 

Tabák vracia úder! TOTO
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: TASR/Jaroslav Novák)

Tabák je presvedčená, že na čele parlamentného výboru by nemala byť osoba, ktorá vystrája v podnapitom stave, uráža rodinu kolegyne a napadne ju fyzicky. "Verím, že si to uvedomí a svoju predsednícku stoličku opustí skôr, ako ju parlament odvolá. Nebolo to totiž prvýkrát, keď v podnapitom stave napádala ľudí," pripomenula incident z Košíc, v ktorom sa tiež ocitla Bittó Cigániková. Tabák si za vlastnou verziou stojí. Odvoláva sa na prítomnosť ochrankára a svedkov: "Nemám sa čoho obávať!"

Viac o téme: Trestné oznámenieFyzické napadnutieKonflikt SlovenskoPolitikaJana Bittó CigánikováRoaman Tabák
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu