Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

V Bratislave sa strhla BITKA POSLANKÝŇ: Cigániková skončila na pohotovosti, Tabák má na krku trestné oznámenie

Jana Bittó Cigánikoa a Romana Tabák Zobraziť galériu (2)
Jana Bittó Cigánikoa a Romana Tabák (Zdroj: TASR/Martin Baumann, Topky/Maarty)

BRATISLAVA – Členka poslaneckého klubu Sme rodina Romana Tabák sa už ocitla v nejednej nezávideniahodnej situácii. Tentoraz to však nie je fotka v plavkách z chránenej oblasti. Podľa opozičnej poslankyne z NRSR Jany Bittó Cigánikovej (SaS) už prekročila všetky medze.

Ako na svojom facebookovom profile pripomenula poslankyňa Národnej rady Slovenskej republiky Jana Bittó Cigániková, keď sa Romana Tabák stala jej kolegyňou v parlamente, práve ju považovala za svoj veľký vzor. Situácia sa však za tých pár rokov rapídne zmenila. Cigániková vo svojom statuse opísala, že k poslankyni Sme rodina sa do tejto chvíle nevyjadrovala, pretože útoky prichádzali stále z druhej strany. 

Romana Tabák označila na tlačovke Richarda Sulíka za najväčšiu brzdu (Zdroj: Facebook/SaS)

"Tentokrát som nútená urobiť výnimku. Po tom, ako som napísala kritický blog, že ešte ako členka 'protikorupčného' Oľano sa svojím hlasom spolu s pani Hatrákovou postarala, aby Robert Fico, symbol korupcie na Slovensku, nemohol byť nezávisle súdený, sa všetko zmenilo. Zrazu začali osobné hlúpe útoky. Včera to však vyvrcholilo neuveriteľným spôsobom," vyjadrila sa Bittó Cigániková.   

Útok na verejnosti

Ako pokračovala, vo včerajších hodinách bola s manželom a priateľmi na koncerte v jednom bratislavskom podniku. Po jeho skončení mala prísť Romana Tabák a verbálne útočiť na Bittó Cigánikovú. "Keďže sa skrývala v šiltovke, dala som jej ju dole, nech všetci vidia, aká 'inteligencia' reprezentuje svojich voličov v parlamente. Myslela som, že keď si uvedomí, že sa na ňu ľudia dívajú čo stvára, že sa ukľudní. Opak bol však pravdou. Začala ma ťahať za vlasy a fyzicky napádať," vyjadrila sa zhrozene. 

 

PODÁVAM TRESTNÉ OZNÁMENIE NA ROMANU TABÁK ZA FYZICKÉ NAPADNUTIE Romane Tabák sa nikdy nijako špeciálne nevenujem. Často...

Posted by Janka Bittó Cigániková on Saturday, September 24, 2022

Ľudia mali následne po Tabák kričať, aby prestala a ťahali ju preč. Celý incident mal podľa Bittó Cigánikovej trvať niekoľko minút. To však nebolo všetko. Tabák k nej po chvíli prišla a mala ju fyzicky napadnúť. "Jej výkon sa jej však zdal zrejme nedostatočný,  tak sa po chvíli vrátila aby mi sediacej bez slova vrazila taký úder do hlavy, aký len tenistka vie dať pravačkou. A opäť odišla," pokračovala poslankyňa zo SaS. 

Oznámila to médiám 

Na druhý deň skončila Bittó Cigániková na pohotovosti s opuchnutým lícom a boleťami v krku a hlave. Na základe týchto skutočností, ktoré v dnešných večerných hodinách opísala aj na sociálnej sieti, podáva na Romanu Tabák trestné oznámenie za fyzické napadnutie. "Medzitým mi ale začali písať novinári, že sa sama s týmto incidentom pochválila bulváru. Preto píšem tento status a viac sa k tomu nebudem vyjadrovať. Nemyslím si, že takto potrebujeme otravovať spoločnosť, ľudia majú toho plné zuby." 

V Bratislave sa strhla
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Topky - Vlado Anjel)

Podľa Bittó Cigánikovej zaujala Tabák voči nej takýto postoj z dôvodu kritiky jej prínosu pre slovenskú politiku, ktorou poslankyňa SaS nešetrila v tomto blogu. Okrem toho ešte stihla skritizovať predsedu OĽANO Igora Matoviča, že by mal prestať hľadať ľudí na kandidátku na schodoch a podľa toho, či idú práve okolo.

"Ospravedlňujem sa občanom Slovenska za správanie pani poslankyne...každý robí maximum, čo dokáže. U Romany je to ochrana Roberta Fica, urážky, bitky a porušovanie zákonov," dodala na záver poslankyňa NRSR Jana Bittó Cigániková. 

Nie je to prvýkrát, čo si spomínané dve poslankyne skočili do vlasov. Konflikt mali ešte v máji, keď sa v parlamente hlasovalo o vydaní Roberta Fica na väzobné stíhanie. Tabák sa vtedy zdržala. Hnutie OĽaNO ju následne vylúčilo z poslaneckého klubu. Jana Bittó Ciganiková o nej v tom čase napísala blog, v ktorom napísala, že sa za poslankyňu hanbí. Poslankyňa Sme rodina ju v reakcii nazvala "tepšou".

Viac o téme: Trestné oznámenieBratislavaRomana TabákJana Bittó CigánikováFytzické napadnutie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu