Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Drucker vyzýva ministra Lengvarského na osobnú diskusiu o Rázsochách

(Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Predseda strany Dobrá voľba a Umiernení Tomáš Drucker vyzval Vladimíra Lengvarského na osobnú diskusiu o nemocnici Rázsochy. Reagoval tým na vyjadrenia ministra zdravotníctva, z ktorých vyplýva, že vláda na výstavbu nechce použiť peniaze z plánu obnovy.

„Zo strany pána ministra to už začína byť riadna drzosť,“ hovorí Tomáš Drucker. Predseda strany Dobrá voľba a Umiernení celý minulý rok upozorňoval na to, že ak chce vláda Eduarda Hegera splniť sľub o výstavbe nemocnice, musí bezodkladne konať. Dnes sa ukazuje, že minister buď nezvláda svoju funkciu alebo naozaj projekt výstavby novej univerzitnej nemocnice na Rázsochách účelovo spomaľoval.

Drucker vyzýva ministra Lengvarského na osobnú diskusiu o Rázsochách (Zdroj: Facebook/Tomáš Drucker)

Po mesiacoch odkladania rozhodnutia a spochybňovania záväzku vlády minister zdravotníctva priznal, že Rázsochy postaviť nestihne. Lebo by vraj „zhltli“ polovicu plánu obnovy. Každý rozumný človek vie, že by zhltli iba toľko, koľko by sme si z plánu na tento účel zobrali,“ argumentuje Tomáš Drucker

V programovo vyhlásení vláda sľubuje, že do piatich rokov postaví nemocnicu Rázsochy a bude k nej prijatý osobitný zákon. „Zákon nie je, prešli takmer dva roky a s Rázsochami sa ani nepohlo. A teraz minister tvrdí, že sa to nedá zvládnuť. Isteže sa nedá, keď sa nechce,“ upozorňuje Tomáš Drucker.

Predseda strany Dobrá voľba a Umiernení vyzval ministra Lengvarského na verejnú diskusiu o Rázsochách a plnení programového vyhlásenia vlády. Nech povie, kam pôjdu peniaze z plánu obnovy a čo konkrétne urobil pre to, aby sa dostavali Rázsochy. Bolo by užitočné, keby niektorá z televízií takúto diskusiu zorganizovala,“ dodal Tomáš Drucker.

Viac o téme: Tomáš DruckerRázsochyVladimir Lengvarský
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu