Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Protestujúci používajú k presadeniu záujmov neadekvátne prostriedky: Protest mohli dopredu ohlásiť

Protest v Bratislave Zobraziť galériu (2)
Protest v Bratislave (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

BRATISLAVA – Protestujúci v centre Bratislavy používajú k presadeniu svojich záujmov neadekvátne prostriedky. Uviedol to profesor Jozef Ristvej z katedry krízového manažmentu Žilinskej univerzity v Žiline. „Mohli by svoj protest dopredu ohlásiť, mohli by spísať požiadavky a žiadať o ich naplnenie. To sa v tomto prípade nestalo,“ zdôraznil s tým, že jediným východiskom z pandemickej situácie je čo najväčšia zaočkovanosť obyvateľstva.

Stovky protestujúcich proti pandemickým opatreniam, členom vlády, parlamentu či prezidentke blokujú dopravu v okolí Hodžovho námestia. „Polícia v danom čase a na danom mieste zrejme vyhodnotila, že situácia nie je natoľko riziková, aby musela zasiahnuť. To, či stiahla ťažkoodencov, aby ich nepresunula do inej časti mesta, kde to vyzeralo na oveľa horšie protesty, v tejto chvíli neviem vyhodnotiť,“ dodal. Verí, že polícia vyhodnotila situáciu správne.

VIDEO Protest na Hodžovom námestí 

Protest na Hodžovom námestí (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

„Pokiaľ ide o to, či to nemôže vzbudiť v iných skupinách názor, že môžu dosiahnuť svoje nároky spôsobom takéhoto neohláseného protestu a protestu, ktorý by bol oveľa radikálnejší, určite áno,“ povedal Ristvej. Zároveň verí, že v takomto prípade by polícia po vyhodnotení rizík adekvátne zasiahla.

Protestujúci používajú k presadeniu
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Pred Prezidentským palácom na Hodžovom námestí v Bratislave protestuje od štvrtka rána niekoľko stoviek ľudí proti pandemickým opatreniam i proti prezidentke SR Zuzane Čaputovej, členom vlády a parlamentu. Protestujúci zablokovali okolité ulice, v centre mesta sa tvoria rozsiahle kolóny. Bratislavská mestská polícia vyzýva protestujúcich na zachovanie pokoja.

Viac o téme: ProtestReakciaPolícia BratislavaJozef Ristvej
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu