Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

KORONAVÍRUS Samosprávy chcú rokovať s novým ministrom: Hlavnou témou bude efektívnosť očkovania

Šéf združenia samosprávnych krajov SK8 a predseda Trnavského samosprávneho kraja Jozef Viskupič
Šéf združenia samosprávnych krajov SK8 a predseda Trnavského samosprávneho kraja Jozef Viskupič (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA – Šéf združenia samosprávnych krajov SK8 a predseda Trnavského samosprávneho kraja Jozef Viskupič požiadal nového ministra zdravotníctva Vladimíra Lengvarského (nominant OĽANO) o čo najskoršie stretnutie. Chce s ním prediskutovať, ako zrýchliť a zefektívniť proces očkovania ľudí proti ochoreniu COVID-19. Informovali o tom z kancelárie združenia SK8.

Samosprávne kraje sú od 11. februára poverené koordináciou očkovania na svojom území. "Na základe doterajších skúseností s centrálnym objednávacím systémom na očkovanie kraje žiadajú, aby im bolo umožnené určovať počty prihlásených na jednotlivé dni," uviedlo SK8. Taktiež chcú aj kontrolovať ich zoznamy pred odoslaním SMS správ s konkrétnym termínom očkovania, za čo zodpovedá Národné centrum zdravotníckych informácií.

Bratislavský samosprávny kraj už pred pár dňami navrhol, aby správu rezervačného systému na očkovanie dostali "do rúk" samosprávne kraje. Zdôvodnil to tým, že takzvaná čakáreň síce predstavuje pre očkovaných významné zlepšenie, no problémy na strane očkovacích centier pretrvávajú.

Viac o téme: OčkovaniePandémiaJozef ViskupičKoronavírusVladimír Lengvarský
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu