Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Prezidentka má pre cestujúcich v MHD prekvapenie: VIDEO V autobuse či električke ju budete môcť počuť!

Prezidentka Zuzana Čaputová nahovorila audio nahrávku oznámenia zastávky Hodžovo námestie v bratislavskej MHD. Zobraziť galériu (2)
Prezidentka Zuzana Čaputová nahovorila audio nahrávku oznámenia zastávky Hodžovo námestie v bratislavskej MHD. (Zdroj: TASR - Martin Baumann, Jaroslav Novák, Pavol Zachar)

BRATISLAVA - Práve dnešným dňom sa začína Európsky týždeň mobility, ktorý má aj občanom na Slovensku pripomenúť výhody cestovania formou MHD namiesto áut. Okrem tých ekologických sú tu určite aj finančné. Práve ekologickou kartou hrá v posledných dňoch aj prezidentský palác na čele s hlavou štátu Zuzanou Čaputovou, ktorá si pre cestujúcich v bratislavskej MHD v kontexte tohto týždňa dokonca prichystala prekvapenie.

V početnejších mestách na Slovensku nie je žiadnou výnimkou to, že vo vozidlách mestskej hromadnej dopravy (MHD) je prítomný aj reproduktor, ktorý ohlasuje nasledujúcu zastávku. Ten býva vo všeobecnosti nahrávaný dopravným podnikom konkrétnymi, nie mediálne známymi ľuďmi. A práve to sa teraz zmení.

Prezidentka nahovorila zastávku osobne

"Pri príležitosti Európskeho týždňa mobility som si pre cestujúcich na zastávkach okolo Prezidentského paláca pripravila spolu s Dopravný podnik Bratislava malé prekvapenie," píše na sociálnej sieti Facebook prezidentka Čaputová. Okolo prezidentského paláca sa nachádza zastávka Hodžovo námestie, ktorú prezidentka nahovorila osobne, a to dokonca aj v angličtine!

Prezidentský palác v ekologickom šate

Čaputová dodáva, že zámerom nahovorenia tohto hlásenia bolo dať do povedomia to, že je potrebné myslieť ekologickejšie. "Teším sa, že som mohla podporiť myšlienku ekologickejšieho cestovania nahraním hlásenia k zastávkam na Hodžovom námestí," dodáva Čaputová.

Zastávka Hodžovo námestie sa nachádza v bezprostrednej blízkosti prezidentského paláca.

Prezidentka má pre cestujúcich
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: TASR - Pavol Zachar)

Čaputovej úrad sa už tento týždeň v kontexte zelenšej politiky prezentoval vo svetle toho, že má ambíciu vstúpiť do dejín ako prvý, uhlíkovo neutrálny úrad. "Doprava sa značným spôsobom podieľa na produkcii CO2 a znečisťovaní ovzdušia. Preto je cieľom prezidentskej kancelárie prejsť na elektromobilitu a pri dlhších cestách vymeniť vládny špeciál za komerčné linky aeroliniek. Do roku 2030 by sme tak mohli naplniť cieľ, stať sa uhlíkovo neutrálnym úradom," tvrdí Čaputová.

Prezidentka na sociálnej sieti zverejnila tiež zábery z priameho nahrávania týchto hlásení. Z tohto záberu je evidentné, že sa pri nahrávaní cítila veľmi príjemne.

 "Prezidentka Zuzana Čaputová sa rozhodla symbolicky podporiť tohtoročný Európsky týždeň mobility. Hlas prezidentky budú počuť všetci cestujúci predchádzajúci okolo Prezidentského paláca. Dopravný podnik Bratislava zabezpečil v spolupráci s prezidentskou kanceláriou nahratie hlásenia názvu zastávky Hodžovo námestie, s ktorým sa už cestujúci bratislavskou MHD môžu stretnúť v autobusoch a trolejbusoch, ktoré premávajú cez Hodžovo námestie a okolo Prezidentského paláca. Súčasťou hlásenia je aj oznam v anglickom jazyku," pre Topky uviedol vedúci odboru marketingu a komunikácie Dopravného podniku Bratislava Matej Michlík.

Viac o téme: MHDHodžovo námestieZuzana ČaputováBratislava
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu