Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Jankovská má na krku ďalšie obvinenie! Vo väzbe skončil svokor jej syna aj expolicajt NAKA

Monika Jankovská ide do väzby Zobraziť galériu (3)
Monika Jankovská ide do väzby (Zdroj: TASR)

BRATISLAVA - Bývalá štátna tajomníčka a exsudkyňa Monika Jankovská je vo väzbe už vyše polroka. Najnovšie jej k obvineniu z korupcie pribudlo aj ďalšie. Polícia zadržala aj jej svata, expolicajta NAKA či advokátku.

Policajti z Národnej kriminálnej agentúry v utorok zadržali Petra Vaska, Milana Žáčika aj Annu Žedéniovú. Bývalá pravá ruka petra Čongrádyho, expolicajt z NAKA a trenčianska advokátka nocovali v cele. Všetci traja majú blízko k obvinenej Monike Jankovskej, ktorá je vo väzbe už viac ako polroka. 

Drsná kritika Najvyššieho súdu! Jankovská marí vyšetrovanie: Chodí za ňou aj jej syn, zmenil si priezvisko

Podľa informácií televízie Markíza Jankovská, jej svat Peter Vasko, expolicajt Milan Žáčik a advokátka z Trenčína Anna Žedényiová sú obvinení z trestných činov krivej výpovede a marenia spravodlivosti. Všetko by to malo súvisieť s kauzou okolo trenčianskeho baru Fatima, ktorý patril podnikateľovi Ondrejovi Janíčkovi. Ten už niekoľko rokov upozorňuje na to, že o Fatimu ho chcel obrať práve Čongrády, ktorému mala pomáhať Jankovská. Tá popiera to, že by sa s mafiánom poznala alebo od neho vzala peniaze.

Ondrej Janíček
Zobraziť galériu (3)
Ondrej Janíček  (Zdroj: TASR - Radovan Stoklasa)

Vypovedajú na NAKA

Jankovskú priviezli na nitriansku pobočku NAKA okolo 08:30 ráno, kde sa už nachádzal aj Vasko spolu s advokátkou. Čakajú ich výsluchy. Prípad vyšetruje Peter Juhás, ktorý je šéfom tímu Kuciak. O kauze okolo trenčianskeho baru po rokoch prehovoril svedok Michal Vida, ktorý nakrútil niekoľkohodinové video. Na ňom podrobne vysvetľoval pozadie kauzy. Bol to práve on, ktorý označil Jankovskú, ze vzala tri milióny slovenských korún za to, že pošle Janíčka do väzenia. 

Monika Jankovská a Denisa
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TASR)

Viac svetla do prípadu vniesli aj správy z aplikácie Threema, ktoré uzreli svetlo sveta po tom, ako zadržali Mariana Kočnera. Ten si mal s Jankovskou vymeniť tisícky správ, čo ona popiera. V ich správach sa však spomína aj to, že sa pokúsila ovplyvni'ť výpoveď Vidu a chcela poslať Janíčka do väzenia. Vida je kľúčovým svedkom aj v tomto prípade. 

Viac o téme: VäzbaObvinenie Najvyšší súdDenisa CvikováMonika JankovskáPeter vasko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu