Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

VOĽBY 2020 Trnavčania popri voľbách podpisujú aj petíciu Za lepšiu ochranu prírody

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR – Milan Kapusta)

TRNAVA - Z vysokej volebnej účasti ťažia aktivistky, ktoré pred vchodom k volebných miestnostiam v ZUŠ na Mozartovej ulici v Trnave zbierajú podpisy pod petíciu Za lepšiu ochranu prírody, ktorú iniciovalo Lesoochranárske zoskupenie VLK. V priebehu niekoľkých hodín zozbierali viac ako 700 podpisov, každú hodinu pribúda ďalších približne sto. Ľudí s ponukou pridať svoj podpis pod petíciu oslovujú po ich odchode z volebných miestností.

„Darí sa nám veľmi dobre, na Mozartovej máme viac ako 700 podpisov a ešte niekoľko hodín pred sebou. Som príjemne prekvapená, koľko starších ľudí sa tu zastaví. Na druhej strane som smutná, keď idú rodičia s malými deťmi a povedia, že nie. To ma vždy trochu zamrzí,“ povedala aktivistka Katarína Slováková. Petíciu po odvolení podpísali aj trnavskí politici Igor Matovič a Irena Bihariová s rodinami.

V priestoroch ZUŠ na Mozartovej ulici v Trnave sú štyri volebné miestnosti, voličská účasť sa v nich popoludní blížila k päťdesiatim percentám. Podpisy pod petíciu Za lepšiu ochranu prírody, zbierali aktivisti v Trnave aj na ďalších dvoch miestach pred volebnými miestnosťami, ale tam len dopoludnia.

Cieľom iniciátorov petície Lesoochranárskeho zoskupenia VLK je podľa Slovákovej presadiť desať percent území v chránených oblastiach, do ktorých by nezasahoval človek, ako aj niektoré ďalšie ochranárske požiadavky. Ak petíciu podpíše viac ako 100-tisíc ľudí, bude sa ňou musieť zaoberať novozvolený parlament. Do dnešného dňa malo zoskupenie VLK vyzbieraných viac ako 52-tisíc podpisov.

Viac o téme: PetíciaOchrana prírodyTrnavaVoľby 2020Parlamentné voľby 2020
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu