Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Dzurinda: Zľakol sa ulice?!

Mikuláš Dzurinda
Mikuláš Dzurinda (Zdroj: TASR)

BRATISLAVA - Opozicná SDKÚ vcera vystavila koncoročné vysvedčenie vláde Smeru, SNS a HZDS. Upustila však od organizovania plánovaných protestov.

Expremiér Mikuláš Dzurinda vyčítal svojmu nástupcovi Ficovi najmä silné slová. „Je veľmi nenormálne, keď nás chce posielať do basy, ked nás obviní z vlastizrady,“ povedal. Tvrdé vyhlásenia však zazneli počas minulotýždňovej parlamentnej schôdze o odvolaní premiéra Fica aj z úst podpredsedu NR SR Milana Horta (SDKÚ).

Ten sľuboval malú protificovskú revolúciu: „Na budúci týždeň zvoláme verejné zhromaždenie občanov, vydáme špeciálnu tlačovinu.“ Tento týžden by však občania opozíciu v uliciach hľadali márne. Dzurinda im včera odkázal, že tzv. verejné fóra sa začnú až v januári. „Opozícii nebude nikto zatvárať ústa,“ dodal. Zároveň odmietol, že by malo íst o organizovanie nepokojov. Jeho partneri z SMK a KDH sa k nemu aj tak nepridajú. Zlé načasovanie aktivít a nejednotnosť opozície už v minulosti kritizovali politológovia. „Opozícia je sknokautovaná v kúte,“ odkázal jej Fico.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu