Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Slováci ulovili v Chorvátsku dva žraloky!

„Tieto dva žraloky modré merali 3 metre a vážili okolo 110 kilogramov,“ ukazuje šťastný člen posádky Jaroslav Hlbocký. Zobraziť galériu (10)
„Tieto dva žraloky modré merali 3 metre a vážili okolo 110 kilogramov,“ ukazuje šťastný člen posádky Jaroslav Hlbocký.

VODICE - Traja Slováci sa stretli zoči-voči najnebezpečnejším žralokom na svete! Krvilačné „čeľuste“ krúžili okolo ich rybárskej lode s jediným cieľom - uloviť korisť.

Na krvavú návnadu sa napokon chytili ony. Po troch hodinách vyčerpávajúceho súboja sa stali nevšednou trofejou.

Traja Slováci sa vybrali na dovolenku do chorvátskeho mesta Primošten. Na jeden deň si prenajali čln s kapitánom a vyplávali z Vodíc na more s cieľom loviť tuniaky. Ich lov sa však zmenil na súboj so žralokmi. „Len hodinu a pol od pobrežia sme zbadali, ako k nám z hlbín mora priplávali tri žraloky a začali krúžiť okolo našej lode,“ povedal člen posádky Jaroslav Hlbocký (30). Od tohto momentu sa začal neľútostný súboj. Dva dravé tvory sa chytili na bóje s pripevnenými krvavými návnadami.

„Po jeden a pol hodine chytil kamarát trojmetrového žraloka. Druhého vylovil ďalší kamoš o hodinu a pol. Bol to ťažký boj,“ povedal Hlbocký. Vyloviť žraloky sa v Jadranskom mori nepodarilo nikomu od roku 2001. Až museli prísť Slováci... „Je to taká rarita, ako vyhrať jackpot v lote,“ povedal šťastný dovolenkár. Mäso zo žralokov zostalo kapitánovi lode, ktorý ho ponúkol do miestnych reštaurácií. Po troch našincoch loviacich žraloky v Chorvátsku tam zostalo ešte niečo - strach dovolenkujúcich kúpať sa v mori.

Lov žraloka pri Chorvátsku
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu