Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Bol to osud? Ind bol na pohrebe brata, ktorého zabil had: Ten istý plaz zabil po obrade aj jeho

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

NAÍ DILLÍ - Ind (†22) Govid Mishra sa začiatkom augusta zúčastnil pohrebu svojho brata Arvinda (†38). Zabil ho útok hada. Podobný osud po obrade postretol aj samotného Govida, tiež zomrel na uštipnutie hadom. Aby to nestačilo, bol to ten istý plaz. K podobným nešťastiam dochádza v Indii 5 miliónov krát ročne, uvádza Svetová zdravotnícka organizácia (WHO).

Govid si chcel po pohrebe brata na chvíľu odpočinúť a stráviť smutný zážitok. Podarilo sa mu zaspať. To sa mu stalo osudným, pretože počas spánku ho uštipol ten istý had. Govid sa už neprebudil. Jedno zviera má tak na svedomí životy dvoch bratov.

Lenže to nebol koniec vyčíňania tohto hada. Napadol aj ďalšieho príbuzného Chandrashekara Pandeyho (22). Aj on si zdriemol v tom istom objekte, kde sa plaz pohyboval. Skončil v kritickom stave v nemocnici, píše Daily Mail.

Podľa WHO v Indii každý rok uštipnú hadi 5 miliónov ľudí. Sú medzi nimi najmä vretenice a kobry. Najviac ľudí však ročne usmrtí pytón. Ten má na svedomí 10-tisíc ľudských životov. WHO ďalej uvádza, že ročne umrie na útok hadom 100-tisíc ľudí. Trvalé následky si odnesie 400-tisíc osôb. Mnohé uštipnutia ani nie sú hlásené, pretože mnoho rodín nemá financie na zdravotnú starostlivosť.

Viac o téme: HadPohrebúmrtieBrat
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu