Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Polícia vyšetruje smrť pracovníka cirkusu Aleš: Ťava vôbec nemusela byť na vine

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: gettyimage.com)

STROPKOV - Na následky mnohopočetných poranení v piatok (5. 8.) v Stropkove zomrel 59-ročný občan Českej republiky, ktorý pracoval pre známy cirkus Aleš. Zranenia mu spôsobila ťava.

"Poverený príslušník Obvodného oddelenia Policajného zboru v Stropkove v prípade vedie trestné stíhanie vo veci trestného činu usmrtenia," uviedla v sobotu prešovská krajská policajná hovorkyňa Jana Ligdayová. 

Polícia okolnosti úmrtia muža preveruje, k prípadu bol prizvaný aj znalec z odboru zdravotníctva. "Z doposiaľ získaných informácií môžeme potvrdiť, že muž utrpel mnohopočetné poranenia, ktorým neskôr v nemocnici podľahol," skonštatovala Ligdayová.

Polícia vyšetruje smrť pracovníka
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Na vine nemusela byť ťava

Zviera, ktoré malo zaútočiť, pohrýzlo muža z Česka do tváre a rúk. Poranený mal byť aj na hrudníku. Jeho stav sa podľa portálu tvnoviny.sk v nemocnici vo Svidníku zhoršil a svojim zraneniam podľahol.

Principál cirkusu Antonín Aleš však povedal, že ťava nenesie za útok vinu. Povedal, že zranený zamestnanec v ten deň oslavoval a požíval alkohol. "Zvieratá vo všeobecnosti neznášajú alkohol," dodal principál.

Podľa posledných informácií ťava vôbec nemusela mať na svedomí smrť zamestnanca. Tvnoviny.sk píšu, že ho napokon mohlo zraziť auto. Svedčia o tom zranenia aj policajtmi zaistené vozidlo. Neskôr už začal hovoriť inak aj principál cirkusu. Podľa neho samotný útok nikto nevidel, ale ťava už raz v minulosti pohrýzla pracovníka cirkusu.

Viac o téme: CirkusPolícia Stropkov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu