Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Poslali ste už niekedy na WhatsAppe omylom správu inému človeku? Novinka, ktorá vás mimoriadne poteší

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

LONDÝN - Určite ste sa už aj vy ocitli v situácii, že niečo napíšete do chatu, ale potom to chcete zmeniť, no už je neskoro. Keď sa správa odošle, môžete ju akurát tak celú vymazať a začať písať odznova. S tým je už ale koniec. Aplikácia WhatsApp totiž prináša novinku.

WhatsApp sa snaží o skvalitnenie svojich služieb a väčšiu pohodu pri chatovaní, preto oznámila, že v súčasnosti pracuje na úplne novej funkcii. Zíde sa vám vtedy, keď odošlete správu, v ktorej budete chcieť niečo zmeniť. Doteraz sa to dalo len tak, že ju vymažete celú. Už čoskoro aplikácia umožní, aby ste mohli upraviť správu aj po jej odoslaní. Ocenia to najmä tí, ktorí zvyknú písať správy v návale hnevu a potom svoje slová ľutujú, prípadne ste poslali správu niekomu inému, než este chceli. 

Podľa odborníkov z WABetaInfo WhatsApp túto funkciu vyvíja ako súčasť svojho beta programu, ktorý pravidelne testuje. Nová funkcia by sa mala objaviť v zozname možností vedľa "Info" a "Kopírovať", hoci nie je jasné, kedy alebo či vôbec bude sprístupnená každému používateľovi. "Vyvíja sa nová technológia, ktorá nám umožní upravovať textové správy. Konečne budeme môcť upraviť akýkoľvek preklep aj po odoslaní," informujú odborníci.

Poslali ste už niekedy
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Históriu úprav pravdepodobne v ponuke nenájdete. Rovnako ako pri mnohých iných funkciách beta programu je tlačidlo úprav momentálne v experimentálnej fáze a možno nikdy neuzrie svetlo sveta. WhatsApp bežne skúša nové funkcie, ako napríklad "ukončiť skupinu", ktorá vám umožní opustiť skupinové konverzácie bez toho, aby ste na to niekoho upozornili. 

Viac o téme: ChatovanieVeľká BritániaWhatsApp
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu