Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

FOTO Optická ilúzia nahnevala ľudí, zabijak civilizácie! A vy aké farby vidíte na obrázku?

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

LONDÝN - Na internete sa objavila optická ilúzia mätúca myseľ. Ľudia nevedia povedať, na akú farbu sa pozerajú a je to také frustrujúce, že to niektorí nazvali "zabijakom civilizácie". Pamätá si ešte niekto povestné šaty? No a tu ide o podobný prípad, pretože užívatelia sa nevedia ani tu zhodnúť na tom, aké farby vidia.

Spomínaný obrázok zachytáva komodu, pričom nie je jasné, akej je farby. Niektorí ľudia si myslia, že je ružovo-biela, iní sú si istí, že je modro-sivá. Príspevok mal krátko nato množstvo komentárov. Debata sa začala priateľsky, ale čoskoro sa ľudia začali hádať a niektorí priznali, že zdieľali obrázok so svojou rodinou a tiež sa s nimi nevedeli zhodnúť. 

Ružová & biela alebo modrá & šedá?" píše sa na Reddite. Jeden užívateľ odpovedal: "Úprimne povedané, netrolujem, vidím priamo ružovú a bielu a môj priateľ, ktorý je hneď vedľa mňa, hovorí, že je to sivá a mätová." Ďalší uviedol: "Ak si myslíte, že naň dopadá denné svetlo, vyzerá to biele a ružové. Ak si myslíte, že naň dopadá ružové svetlo (ako rám obrazu vyššie), potom to vyzerá sivo a mätovo."

"Teplé okolité svetlo by nevytvorilo takú bielu farbu zásuvky, takže moje oči mi na základe skúseností povedali, že to musí byť modrasté," argumentoval ďalší. Čoskoro však začali byť ľudia z debaty unavení. V jednom komentári sa dokonca objavilo: "Už žiadne farebné hádanky zabíjajúce civilizáciu." 

Viac o téme: Optická ilúzia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu