Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Štát dražil veci z trestnej činnosti: Pozrite sa, čo všetko zhabali usvedčeným zločincom

(Zdroj: Getty Images)

PARÍŽ - Francúzska štátna agentúra pre konfiškáciu a správu zhabaného majetku (AGRASC) uplynulú sobotu organizovala aukciu vecí zhabaných pri vyšetrovaní trestnej činnosti. Od rána boli pred sídlom ministerstva financií vystavené zabavené luxusné vozidlá, dražili sa aj šperky, zbierky cenných mincí, drahé vína či strieborné tehly. Predaj celkovo 310 položiek zaisťovala aukčná sieť Druot.

"Konfiškácia sa musí stať jedným z ústredných trestov nášho trestného zákonníka," uviedol na tlačovej konferencii pri príležitosti dražby minister spravodlivosti Éric Dupond-Moretti. "Majetkové sankcie by sa nemali obmedzovať len na hospodársku a finančnú trestnú činnosť a na organizovaný zločin. Mali by sa tiež stať nástrojom boja proti bežnej kriminalite, aby už sa zločin nevyplatil. Inak povedané, siahneme zločincom do ich peňaženiek," dodal minister.

Agentúra organizovala dražbu pri príležitosti desiatich rokov od svojho založenia. Výťažok pôjde na štátne programy prevencie závislosti na návykových látkach alebo na boj s kupliarstvom. V marci AGRASC otvoril dve nové pobočky v Lyone a v Marseille, ktoré už do štátneho rozpočtu priniesli 28 miliónov eur. Vzhľadom na tieto výsledky vzniknú budúci rok na jar ďalšie pobočky v Lille a v Rennes, oznámil minister spravodlivosti.

Viac o téme: AutáDražbaŠperkyTrestná činnosťFrancúzsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu