Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

FOTO Mladú rodinu načapali počas lockdownu pri kempovaní: Keď ale uvidíte, kde si postavili stan!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

PORT MULGRAVE - Trojčlenná rodina nielenže porušila vládne nariadenia týkajúce sa lockdownu, ale ohrozila vlastné životy. Manželia sa totiž rozhodli kempovať na mieste náchylnom na zosuvy pôdy. Polícia to označila za mimoriadne nezodpovedné, pretože okrem seba mohli ohroziť aj záchranné zložky.

Nad pobrežím v anglickom grófstve North Yorkshire našla polícia dvojčlennú rodinu s dieťaťom, ktorá kempovala na mieste, kde často dochádza k zosuvom pôdy. Dvadsaťsedemročná žena a jej o tri roky starší manžel sa rozhodli usadiť v prístave Mulgrave, no neskôr si postavili stan na útese vysokom 85 metrov pozdĺž Clevelandskej cesty, populárnej pobrežnej pešej trasy.

Staithes and Whitby Coastguard Rescue Teams have just returned from a call out after being paged by Humber Coastguard...

Posted by Staithes Coastguard on Saturday, 27 February 2021
 

"Cesta z Middlesbrough s úmyslom stanovať cez noc je zjavným porušením predpisov. Nielenže zúčastnené osoby riskovali svoju vlastnú bezpečnosť a bezpečnosť dieťaťa, ktoré bolo s nimi, ale ak by došlo k zosuvu pôdy, riskovali by aj životy pohotovostných služieb, ktoré by sa zúčastnili ich záchrany," informovali policajti. 

Podľa Adama Turnera, vyššieho dôstojníka miestnej pobrežnej stráže, pár netušil o extrémnom nebezpečenstve, v ktorom sa nachádzal. "Okraje útesu sú veľmi nestabilné a môžu sa ľahko zrútiť, čo preukázali nedávne zosuvy pôdy v tejto oblasti," objasnil Turner. Zároveň spomenul, že ľudia žijúci v blízkosti pobrežia by mali byť opatrní. "Držte sa chodníkov a držte sa ďalej od kraja útesu. Skontrolujte predpoveď počasia a príliv a odliv predtým, než vyrazíte. Noste primeranú pevnú obuv a vezmite si plne nabitý mobilný telefón, takže ak by došlo k najhoršiemu, môžete zavolať na číslo 999 a požiadať o pomoc pobrežnú stráž," radil Turner. 

Viac o téme: StanKempovanieútesLockdown
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu