Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

FOTO Na Aljaške objavili najtučnejšieho medveďa: Je tak veľký, že už v júli mohol ísť hibernovať!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

KATMAI - Na Aljaške každý rok prebieha súťaž o najtučnejšieho medveďa. Tento rok ju vyhral samec, ktorému dali prezývku "747". A je veru oprávnená; váži totiž viac ako pol tony. Stretnúť v prírode by ho nechcel asi nikto.

Prvý októbrový týždeň prebehla na Aljaške súťaž o najtučnejšieho miestneho medveďa. A víťaz je už známy, stal sa ním jedinec s príznačnou prezývkou 747, ktorý žije v Národnom parku Katmai. Jeho pracovníci o ňom vedia už od roku 2004, no až doteraz sa mu nepodarilo prebojovať až do finále.

Bear Force One... Bear 747 took home the 2020 #FatBearWeek crown! Big thanks to everyone who voted and followed along...

Posted by National Park Service on Wednesday, 7 October 2020

Medvede sa pripravujú na hibernáciu už niekoľko mesiacov predtým, než sa uložia na zimný spánok. 747 bol vraj ale podľa ochranárov dostatočne vykŕmený už v júli. Váži viac ako 600 kilogramov. Medveďom sa v parku Katmai mimoriadne darí, a to najmä v okolí rieky Brooks, ktorá je bohatá na výskyt lososov. 

VIDEO Muž začul za dverami čudné zvuky: Kamera odhalila ich príčinu, skoro som padol na zadok!

"Spýtali sme sa ho, ako oslávi svoju výhru. Jeho jediná reakcia bola, že sa na nás len pozrel a potom sa vrátil k lovu losovov neďaleko vodopádov Brooks Falls, jeho obľúbenom mieste na lovenie rýb," zažartovali predstavitelia parku. 

Viac o téme: MedveďAljaška
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu