Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

FOTO Rodina hodila do mora urnu s popolom mŕtveho otca: O dva roky sa stalo niečo neuveriteľné

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: WKYT)

DAYTONA BEACH - Na dovolenke vo Floride sa rodina Jerryho Whitta rozhodla uchovať pozostatky svojho milovaného príbuzného v oceáne. Urnu s popolom preto hodili do vody. Bolo pre nich poriadnym prekvapením, keď ju o dva roky neskôr našla istá rodina až v Španielsku, teda viac ako šesťtisíc kilometrov od pôvodného piesta. Smutný príbeh sa razom zmenil na príbeh nového priateľstva.

Američan Jerry Whitt zo štátu Kentucky v máji 2018 náhle zomrel, čo jeho rodinu hlboko zasiahlo. Mal v pláne navštíviť a spoznať ešte veľa nových miest, no nič z toho už nestihol. Jeho manželka Mary vysvetlila, že že nemohli veľa cestovať, pretože pracovali. 

VIDEO Odkaz vo fľaši putoval v mori deväť rokov: Našiel sa vo Francúzsku, toto v ňom stálo

Dva mesiace po smrti svojho manžela odišla s ostatnými príbuznými do Daytona Beach na Floride. Vtedy po prvýkrát letela lietadlom. Jej dcéra Emilee dovtedy nikdy nevidela oceán. Obe tento zážitok chceli zdieľať so svojím manželom a otcom, ktorý bol však už po smrti. "Rozhodla som sa dať Jerryho popol do urny a tiež jeho fotku a odkaz. Myslela som si, že to bude dobrý spôsob, ako môže vycestovať s nami," hovorí Mary. Na Floride potom urnu hodila do Atlantiku.

FOTO Rodina hodila do
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: WKYT)

Pre celú rodinu bolo poriadnym šokom, keď ich o dva roky kontaktovali istí Španieli s tým, že v oceáne našli urnu s Jerryho popolom. Stalo sa tak na mieste vzdialenom viac ako 6000 kilometrov od lokality, kde bola urna vhodená do mora. Emilee uviedla, že jej rodina sa vďaka tejto udalosti s tou španielskou spriatelila. Údajne spolu dokonca vedú dlhé online rozhovory. Whittovci sú naviac pozvaní do Španielska, aby sa s nálezcami urny stretli osobne.

Viac o téme: UrnaFlorida
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu