Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

VIDEO Odkaz vo fľaši putoval v mori deväť rokov: Našiel sa vo Francúzsku, toto v ňom stálo

(Zdroj: Twitter/Action News on 6abc)

WASHINGTON - Deväť rokov putoval a cez 5000 kilometrov preplával odkaz vo fľaši, ktorý po mori v roku 2010 poslal spolu so svojím otcom vtedy desaťročný Američan zo štátu Massachusetts na východnom pobreží USA. V októbri sa fľaša našla na pobreží v západnom Francúzsku, napísal server televízie CNN.

"Ahoj, 10. októbra 2019 som objavil tvoj odkaz vo fľaši na jednej pláži vo Francúzsku, medzi Contis a Mimizan," napísal Maxovi Vredenburghovi nálezca, ktorý sa podpísal ako G. Dubois. Priložil dve mapky s označením miesta, kde fľaša vyplávala. "Medzitým si už výrazne vyrástol, nemáš desať, ale 19 rokov," konštatoval.

Vredenburgh na svoj list, ktorý obsahoval aj jeho adresu, od tej doby zabudol. "Rodičia si schovávali veci z môjho detstva, takže som na to veľmi nemyslel. Potom som si prečítal list od príjemcu a srdce mi zaplesalo. Niečo také sa mi už nikdy nestane," povedal mladík. Dodal, že chce autora odpovede kontaktovať a poďakovať mu.

Chlapec v odkaze písal, že má rád jablká, svoju pláž, že jeho obľúbenou farbou je modrá a že miluje zvieratá, autá a vesmír.

Viac o téme: FľašaFrancúzskoMax Vredenburgh
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu