Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Forenzná expertka prehovorila: Viem, či bola princezná Diana v čase smrti tehotná!

Princezná Diana Zobraziť galériu (3)
Princezná Diana (Zdroj: Profimedia)

LONDÝN - Napriek tomu, že od tragédie, pri ktorej zomrela princezná Diana, ubehli už viac ako dve desaťročia, jej prípad stále priťahuje pozornosť tak verejnosti, ako aj odborníkov. Otázky možného tehotenstva bývalej manželky následníka britského trónu najnovšie vo svojej knihe rozoberá forenzná odborníčka Angela Gallopová.

Po autonehode princeznej Diany a jej vtedajšieho priateľa Dodiho al Fayeda sa špekulovalo najmä o tom, či bola exmanželka princa Charlesa tehotná. Z oficiálnej správy vyšetrovateľov toho v tom čase nepreniklo na verejnosť príliš veľa a aj 21 rokov po tragédii je téma tehotenstva princeznej stále atraktívna.

K tejto problematike sa najnovšie vyjadrila aj forenzná odborníčka Angela Gallopová vo svojej knihe "When the dogs don't bark: A forensic scientist's search for the truth" (Keď psy neštekajú: Forenzný vedecký výskum za pravdu). Autorka v nej tvrdí, že Diana tehotná v čase svojej smrti nebola. 

Forenzná expertka prehovorila: Viem,
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/AP)

"V krvi Diany sa najskôr zisťovala prítomnosť hormónu gonadotropín (hCG)," hovorí Gallopová o  látke, ktorá je produkovaná v tehotenstve vyvíjajúcim sa embryom krátko po počatí. "Rozbor krvných vzoriek bol potom zameraný na dôkazy, ktoré by potvrdili, že princezná užívala antikoncepciu." 

Forenzná expertka prehovorila: Viem,
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/AP/Patrick Bar-Nice Matin)

Súdne vyšetrovanie viedol profesor profesor David Cowan. Ten zároveň potvrdil, že krv, ktorá údajne patrila princeznej, vôbec nemusela byť jej. Z tohto dôvodu bolo lepšie pracovať so vzorkami odobratými priamo z havarovaného mercedesu. A kým profesor skúmal práve tieto vzorky, Gallopová testovala obsah Dianinho žalúdka, ktorý tehotenstvo nepreukázal. 

Viac o téme: Princezná diana
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu