Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

FOTO Cestári zúria: Zablokoval ich nezodpovedný vodič, zaparkoval ako hlupák

(Zdroj: Twitter/Gritting Kent)

KENT - Vodič cestárskeho auta v Kente vykonával zimnú údržbu ulice, keď narazil na osobné autá, ktoré blokovali jeho prejazd. Obyvatelia vedeli, že musia dbať na prejazdnosť ciest, inak skončia ich ulice neposypané. Vodič kritizuje nezodpovedných motoristov za ich nesprávne parkovanie.

V zimnom období sa na cestách vyskytujú cestárske vozidlá, ktoré sa starajú o odhŕňanie snehu alebo posyp štrkom či soľou. Jeden z takýchto vodičov sa chystal vykonať svoju prácu, keď ho v nej obmedzili nesprávne zaparkované autá na jednej z ulíc. Obyvatelia dobre vedeli, že kvôli údržbe ulíc musia dbať na ich prejazdnosť, inak zostane ich ulica neodhrnutá a neposypaná. 

Poriadne kuriózne parkovanie v Poprade: Vodiči sa vyznamenali, bizarné FOTO

"Týka sa to všetkých. Mohlo by dôjsť k situácii, kedy sa staršia dáma pošmykne na ľade, pretože cesta nebude upravená," upozornil cestár. Zamestnanci služby tvrdia, že začnú pravidelne vynechávať niekoľko hlavných ciest, ak budú obyvatelia nesprávne parkovať. Vodič cestárskej služby zverejnil na Twitteri fotografiu auta, ktorého časť je zaparkovaná na chodníku pri hlavnej ceste, ktorú sa chystal posypať. Medzi týmto osobným vozidlom a ďalšími zaparkovanými na druhej strane ulice je iba malý priestor, cez ktorý cestárske auto nemá šancu prejsť.

Prioritou služby sú predovšetkým takzvané Á-čkové cesty a cesty pre nákladné vozidlá. Tie predstavujú asi 30 percent ciest v anglickom kraji Kent. Sekundárne trasy, medzi ktoré patria menšie obytné ulice, sú zaobstarané počas období dlhotrvajúceho mrazu a rozsiahleho sneženia. Cestári boli v nasadení takmer každú noc, pretože teploty neustále klesali. Majú k dispozícii 64 posypových vozidiel vrátane štyroch menších, ktoré sa využívajú na posyp úzkych ulíc.

"Zase raz musíme motoristom pripomenúť, aby boli obozretní pri parkovaní na hlavných cestných úsekoch," napísali miestni cestári na Twitteri. Cestári každodenne zaznamenávajú prekážky na cestách v podobe nesprávne zaparkovaných áut. Obyvateľov upozorňujú, že ak sa podobné situácie budú opakovať, odstránia danú ulicu zo svojej databázy.

Viac o téme: ParkovanieCestáriPosypové auto
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu