Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

FOTO Vodič nechal v aute v horúčavách steak: Vrátil sa o päť hodín... Pozrite, čo v ňom našiel!

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Facebook/Mildura Dockside Cafe)

MILDURA - Kým u nás bojujeme s kopami snehu, v Austrálii si užívajú horúce dni s teplotami šplhajúcimi sa k 50 stupňom Celzia. Práve pekelná teplota v rozpálenom aute naštartovala v hlave zamestnanca kaviarne v štáte Victoria bláznivý nápad, keď si v ňom vyskúšal pripraviť steak. On sám bol z výsledku veľmi milo prekvapený.

Výsledky zvláštneho experimentovania zverejnil na Facebooku pracovník Dockside Café v austrálskom meste Mildura. Nevedno, či sa pod jeho nápad podpísali vysoké teploty, ktoré momentálne trápia protinožcov, alebo je za všetkým túžba ušetriť za energie. V každom prípade sa dopracoval k pozoruhodnému zisteniu, že kvalitný šťavnatý steak si dokážete pripraviť aj v rozpálenom aute bez obavy, že sa vám vysuší alebo zostane príliš krvavý. 

FOTO Vodič nechal v
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Mildura Dockside Cafe)

Zamestnanec vo svojom príspevku tvrdí, že mäso nechal v kovovej nádobe v aute o jedenástej dopoludnia a keď si poň prišiel o štvrtej popoludní, bolo ideálne pripravené, šťavnaté a veľmi chutné. Uviedol, že v ten deň vystúpila teplota ovzdušia na 46 stupňov a auto parkovalo v tieni. "Takéto teploty sú nebezpečné pre deti, starších ľudí a pre zvieratá, ale ako sa zdá, môžu vám ušetriť náklady pri príprave jedla," dodal.

FOTO Vodič nechal v
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Mildura Dockside Cafe)

Nápad so steakom ocenili viacerí užívatelia, no našli sa aj takí, ktorí mu neverili. "Podľa mňa je to hlúposť. Teplota vo vnútri auta sa pri 46 °C ovzdušia vyšplhá na 60 - 70 °C. Koľko to môže byť v tieni? Neverím, že by to takto mohlo fungovať," zapochyboval jeden. Zamestnanec kaviarne však tvrdí, že ani on sám neveril tomu, že je to možné, kým to všetko nevyskúšal. "Zároveň som chcel poukázať na to, že teplota v aute môže ohroziť zdravie a život," napísal experimentátor. 

Viac o téme: AustráliaHorúčavaSteak
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu