Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Mamička po ťažkom pôrode začula, o čom sa rozprávajú sestričky: Komentár o jej ochlpení ju zabil

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

LONDÝN - Pôrod prináša rodičke stres zo strachu, či všetko zvládne a nenastanú komplikácie. Chvíle, kedy si neznáma čerstvá mamička vydýchla a začala sa tešiť z toho, že na svet priviedla zdravé bábätko, jej ale úplne pokazil neprofesionálny prístup pôrodných asistentiek ktoré na plné ústa riešili ochlpenie rodičkinho rozkroku.

Holenie a depilácia sú síce veľmi rozšírené, ale nie každému vyhovujú a niektorí to nechávajú čisto na prírode. Je totiž na každom z nás, ako zaobchádza so svojím telom a čo sa mu páči. Lenže sestričky, ktoré asistovali pri pôrode jednej mladej ženy, majú zrejme v týchto otázkach úplne jasno a svoj názor dokážu dať najavo za každých okolností. Rodičke, ktorá zverejnila svoj príbeh na stránke Mumsnet, totiž zadreli, že jej rozkrok vyzerá ako vlasatá hlava, čo sa dnes už až tak často nevidí. Vôbec si pritom neuvedomovali, že pôrodom vyčerpaná žena, ktorej práve zašívali ubolenú vagínu, potrebovala v tej chvíli najmä slová povzbudenia a nie komentár,  ktorý ju dostal do mimoriadne nepríjemnej a zahanbujúcej situácie. 

Mamička po ťažkom pôrode
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Príspevok okamžite zasypali názory čitateliek, ktoré označili takýto prístup zdravotného personálu za neprofesionálny. "Toto nepotrebuje komentár. Práve zdravotné sestry by mali vedieť, že depilácia môže spôsobovať infekcie, čo je obzvlášť nebezpečné najmä v tehotenstve," podotkli viaceré užívateľky. "Budúci apríl mám termín. V hlave sa mi miešajú rôzne myšlienky a to mám ešte rozmýšľať aj nad tým, či sa bude asistentkám páčiť môj rozkrok? Je to fakt nedôstojné," dodala ďalšia. 

Viac o téme: Pôrod
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu