Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Modelka zažila na Bali dovolenku ako z hororu: Nebyť jedinej veci, mohla skončiť v obrovských dlhoch

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: Facebook/Emily Gurr)

KINGSCLIFF - Modelku Emily Gurrovú, ktorá s obľubou trávi prázdniny na Bali, postretli na tomto ostrove už dve nešťastné udalosti. Osud to zariadil tak, že pri každej z nich bola nútená navštíviť miestne nemocnice. Austrálčanka preto všetkým, ktorí radi cestujú, pripomína, aby nikdy nezabúdali na cestovné poistenie.

Austrálčania milujú dovolenky na Bali a Emily nie je žiadnou výnimkou. Nie vždy ju tam však čakali iba príjemné chvíle a už dvakrát bola odkázaná na pomoc miestnych lekárov, pričom jej stav si vyžiadal leteckú prepravu domov do Austrálie. Priznáva, že ak by nebola poistená, účty za lekársku starostlivosť by ju zrejme zadlžili na celý život. 

Modelka zažila na Bali
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook/Emily Gurr)

Prvý incident ju postretol pred pár rokmi, keď sa u nej počas dovolenky začali prejavovať prvé príznaky horúčky dengue. Tú si pravdepodobne priniesla z Vietnamu, kde ju týždeň predtým uštipol komár. Po desiatich dňoch v miestnej nemocnici sa jej stav zhoršoval, a preto musela byť letecky prepravená do austrálskeho Darwinu, kde sa jej stav postupne zlepšil. Ak by nebola poistená, iba let by ju stál 52 000 dolárov (vyše 45-tisíc eur). 

Modelka zažila na Bali
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook/Emily Gurr)

Nebola to však jediná zlá skúsenosť, ktorá modelku postretla na Bali. Letecký prevoz si vyžiadalo aj jej zranenie, ktoré utrpela iba nedávno, keď jej na členok dopadol motocykel. Jeden muž chcel zaparkovať na okraji chodníka práve keď prechádzala okolo. Zrazu stratil kontrolu nad svojou motorkou a tá skončila na Gurrovej členku. "Išla som do nemocnice, kde mi dali ľadový obklad a prikázali mi, aby som dodržiavala pokojný režim," hovorí. Lekár z nej vraj ešte vytiahol 150 dolárov a poslal ju preč. Noha žene ale veľmi opuchla, mala silné bolesti, preto sa spojila so svojou poisťovňou a žiadala o pomoc. Krátko nato bola opäť prevezená domov, kde podrobné vyšetrenie odhalilo komplikovanú zlomeninu, ktorá si vyžiadala okamžitú operáciu. Emily má stále v členku sedem klinov. 

Modelka zažila na Bali
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook/Emily Gurr)

Napriek týmto skúsenostiam si nemyslí, že by mala poľaviť v cestovaní. Podľa nej nie je správne prežiť život v strachu. Najdôležitejšie je však podľa Emily to, aby ľudia nešetrili na cestovnom poistení. "Nie často sa stáva, aby sme museli niekoho kvôli zdravotnému stavu letecky dvakrát prepravovať z toho istého miesta. Ale vidíte, život to niekedy takto zariadi. Netreba preto nikdy podceňovať cestovné poistenie," vysvetľuje poisťovací agent Richard Warburton. Dodáva, že ak turistov zasiahne ďaleko od domova nejaká zdravotná komplikácia, väčšinou sa spoliehajú na Google, ktorý im ukáže, kde nájdu najbližšiu nemocnicu. Nikdy ale neviete, aká je tam lekárska starostlivosť a ani to, koľko peňazí si od vás za ich služby vypýtajú. Vždy je preto lepšie komunikovať cez poisťovňu. V rámci cestovného poistenia si vždy vopred zistite, do ktorej nemocnice alebo ku ktorému poskytovateľovi zdravotnej starostlivosti je poisťovňa pridružená. 

Viac o téme: DovolenkaZranenieBali
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu