Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Víťazka závodu v ženskej cyklistike všetkých šokovala: FOTO Prekvapenie, narodila sa ako muž

Rachel McKinnonová so zlatou medailou. Zobraziť galériu (2)
Rachel McKinnonová so zlatou medailou. (Zdroj: Twitter/Rachel McKinnon)

LOS ANGELES - To, čo platilo donedávna, už nemusí byť dnes pravdou. V minulosti by určite nebolo možné ani to, aby titul v ženskom cyklistickom závode UCI Masters Track World Championships 2018 v Los Angeles minulú nedeľu vyhrala Kanaďanka Rachel McKinnonová. Nie preto, že by na to bola príliš stará, ale preto, že sa narodila ako muž. Po jej víťazstve sa rozhorela vášnivá diskusia, či jej účasť bola fér voči ostatným súťažiacim.

Žena chcela osláviť krásu svojej fyzickej zmeny na muža: Na internete ukázala telo

Rachel McKinnonová, profesorka filozofie na College of Charlestone v Južnej Karolíne, vyhrala v kategórii žien 35 - 39 rokov a predbehla Holanďanku Carolien Van Herrikhuyzenovú a americkú cyklistu Jennifer Wagnerovú. "Svetovou šampiónkou prvýkrát v histórii transgender žena," pochválila sa po víťazstve McKinnonová na Twitteri.

Nie všetci jej však takýto úspech prajú. Jennifer Wagnerová sa dokonca vyjadrila, že to nie je fér, aby skončila až na treťom mieste. Podľa negatívnych ohlasov účasť transgender žien, ktoré sa biologicky narodili ako muži, znevýhodňuje v súťažiach ženské konkurentky.

McKinnonová však má jasno v tom, prečo preteká so ženami. Na túto otázku odpovedala opäť na svojom účte na Twitteri: "1. Som žena. 2. Každý doklad, ktorý mám, vrátane rodného listu, hovorí, že som žena. 3. Podľa športových pravidiel sme povinné súťažiť s pohlavím, ktorým sa identifikujeme. 4.  Som žena. Preto."

Víťazka závodu v ženskej
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Twitter/Rachel McKinnon)

To však mnohým nestačí. Aj novinárka Katie Hopkinsová priliala do ohňa svoju trochu oleja. "Aby bolo jasné, toto boli majstrovstvá sveta ŽIEN. Opakujem, žien," uviedla novinárka a dodala, že svet ovládlo šialenstvo. McKinnonová ale tvrdí, že jej hladina testosterónu jej pod spodnou hranicou priemernej ženy a hovorí o útlaku transsexuálov.

Viac o téme: VíťazstvoCyklistikaVýhraTransgender
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu