Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Rowlingová po 20 rokoch odhalila tajomstvo jednej zo svojich postáv: Fanúšikovia sú v šoku

Druhý diel filmu Fantastické zvery Zobraziť galériu (2)
Druhý diel filmu Fantastické zvery (Zdroj: Youtube/Warner Bros. Pictures)

LONDÝN - Úspešná spisovateľka J.K. Rowlingová šokovala svojich fanúšikov priznaním, v ktorom odhalila pôvod jednej z postáv vo svojom diele. Priznala, že ho pred čitateľmi úspešne skrývala celých dvadsať rokov. Podľa komentárov na sociálnej sieti sú dychtiví čitatelia jej kníh poriadne zmätení.

Mnohí Rowlingovej fanúšikovia mysleli, že majú v poprepletaných osudoch jej hrdinov úplne jasno. Posledný výrok britskej spisovateľky vykúzlil atmosféru dokonalého zmätku a prekvapenia. Joanne totiž krátko pred spustením traileru k druhému dielu filmu Fantastické zvery prezradila, že had Nagini je v skutočnosti pôvodne žena. Tá je od narodenia nositeľkou krvavej kliatby, a preto sa z nej stalo zviera. „Tajila som to pred vami iba dvadsať rokov,“ priznala sa prekvapeným fanúšikom na sociálnej sieti Joanne. 

Rowlingová po 20 rokoch
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA)

Mnohí už špekulujú o možnosti druhotnej kliatby, ktorou prešiel Maledictus, prípadne o prenesení kliatby z jedného pokolenia na druhé. Samotná autorka na svojom Twittri uviedla, že sa kliatba dedí z matky na dcéru a že v prípade Maledicta ide vždy o ženu. Táto forma premeny sa označuje ako Maledictus, ide o premenu človeka na zviera nie z vlastnej vôle. Na rozdiel od animága, ktorý svoju premenu ovláda. 

Našli sa však aj takí, ktorí autorkino tajomstvo spochybňujú, pretože na začiatku písania knihy Fantastické zvery nemohla počítať s tým, že bude taká úspešná a záujem čitateľov ju nakopne k písaniu ďalších dielov. Podľa nich pred dvomi desaťročiami ani len netušila, či a ako bude ďalej rozvíjať osudy hrdinov.

Viac o téme: Harry potterTajomstvoJ.k.rowlingFantastické zvery
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu