Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Študentka poslala profesorovi esej, potom sa zhrozila: Zabudla v nej opraviť to najdôležitejšie!

Zoey sa ide prepadnúť od hanby
Zoey sa ide prepadnúť od hanby (Zdroj: Facebook/Zoey Oxley)

ATHENS - Americká študentka odoslala úlohu svojmu profesorovi cez vysokoškolský internetový portál, neuvedomila si však, ako ho v dokumente oslovila. Pri konečnej oprave to plánovala zmeniť, no zabudla na to a trapas bol hneď na svete. Pedagóg našťastie zobral celý incident s humorom.

Zoey Oxleyová oslovila svojho profesora v eseji ako "what’s his nuts", čo je výraz, ktorý sa v angličtine používa v situáciách, kedy zabudneme meno osoby. Ide o slang hraničiaci s vulgarizimom. Prváčka na Univerzite v Ohiu spočiatku žartovala, čo by sa stalo, keby prezývku náhodou zabudla prepísať. Netušila, že sa tak skutočne stane. Svoju chybu si uvedomila hneď po tom, ako správu s úlohou poslala učiteľovi Johnovi Hendelovi. 

Študentka (20) si hľadá prácu, poslala životopis do 20 firiem: Urobila v ňom jednu fatálnu chybu

"Začala som z toho úplne šalieť," opisuje Zoey svoje prvotné pocity. Hendelovi hneď napísala ospravedlňujúci email, v ktorom stálo: "Profesor Hendel, s ponížením vám píšem tento email. Keď som začala písať koncept úlohy, nevedela som si spomenúť na vaše meno," píše sa na začiatku. Dievčina sa ďalej ospravedlňuje za nedostatok preukázaného rešpektu a dúfa, že sa chyba neodzrkadlí na profesorovej mienke o nej.

Paradoxom je, že Hendel dostal druhý email ešte predtým, než si vôbec stihol prečítať ten prvý. Z incidentu však nerobil žiadnu drámu a schuti sa na tom zasmial. Svoju vzájomnú konverzáciu zverejnili následne obaja na Twitteri. Dostali na ňu už vyše tristotisíc pozitívnych reakcií a stovky zdieľaní.

Niektorí sympatizovali so Zoey a podelili sa so svojimi vlastnými chybami, ostatní zase začali opravovať gramatické chyby v študentkinej úlohe. Všetci sú však zvedaví, ako to nakoniec dopadlo. Oxleyová má mať najbližšiu hodinu s Hendelom už tento štvrtok, dovtedy sa mu snaží vyhýbať. "Hoci to skončilo ako vtip, ktorý pobavil celý internet, bola to tá najtrápnejšia vec, aká sa mi kedy v živote stala," dodala Zoey, ktorá si odteraz bude dávať určite väčší pozor na oslovenia.

Viac o téme: TrapasŠtudentkaProfesor
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu