Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Chlapec po očkovaní prespí 19 hodín denne, zalomí aj vo vozíku

Josh zalomí hocikde, aj v nákupnom vozíku Zobraziť galériu (3)
Josh zalomí hocikde, aj v nákupnom vozíku (Zdroj: swns.com)

FROME - Zaspáva pri plávaní, pri jedle, pri chôdzi. Únava na neho prichádza aj každých päť minút. Záchvatmi nekontrolovateľného spánku začal Josh Hadfield (6) podľa slov jeho rodičov trpieť po očkovaní.

"Každú noc som s ním aspoň štyrikrát hore, aby som mu dala napiť, najesť a upokojila ho. Máva totiž desivé nočné mory.  Musí brať upokojujúce lieky a antidepresíva. Už nikdy to nebude ten veselý chlapec, akým bol predtým," prezradila mama Caroline (41).

O tom, že synov stav spôsobilo prekonané očkovanie, je skalopevne presvedčená. Kontrolu nad svojimi svalmi začal Josh strácať len tri týždne po tom, čo ho zaočkovali proti prasacej chrípke. "Bolo to, ako by bol bábka, ktorej vodiace povrázky niekto prerezal. Jednoducho padol na zem ako podťatý," povedala.

Chlapec po očkovaní prespí
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: swns.com)


Clapec niekedy prespí viac než 19 hodín denne. Jeho osobnosť sa drasticky zmenila. Zo šťastného, veselého školáka sa premenil na niekoho, kto je stále agresívny a frustrovaný. Záchvatmi neodolateľného spánku trpí v akúkoľvek dobu. Strata svalového napätia sa dostavuje najmä pri silných emocionálnych zážitkoch ako je smiech či plač. Podlomia sa mu nohy a vypadnú predmety z rúk.

Chlapec po očkovaní prespí
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: swns.com)

Výrobca vakcíny v Británii popiera, že by za Joshove zdravotné problémy mohlo očkovanie. Začiatkom tohto roka sa však ukázalo, že vakcína s názvom Pandemrix je s narkolepsiou spájaná v celej Európe. Štúdia totiž zaznamenala 13-percentný nárast tohto ochorenia u detí. Európsky úrad pre liečivá neodporúča aplikáciu ľuďom mladším ako dvadsať rokov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu