Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

VOJNA na Ukrajine Deň šesťdesiaty prvý (25. apríl 2022)

Vladimir Putin Zobraziť galériu (13)
Vladimir Putin (Zdroj: SITA/AP/Alexander Zemlianichenko)

KYJEV - Ruské ministerstvo pre mimoriadne situácie v noci na pondelok priznalo, že vypukol požiar v ropnom zariadení v ruskom meste Briansk, ktoré leží približne 100 kilometrov na sever od ukrajinských hraníc. Informoval o tom denník The Guardian s odvolaním sa na ruskú štátnu stanicu RT. Dianie na Ukrajine sledujeme ONLINE:

  • Volodymyr Zelenskyj zagratuloval Emmanuelovi Macronovi k víťazstvu vo voľbách.
  • Ruské ministerstvo pre mimoriadne situácie v noci na pondelok priznalo, že vypukol požiar v ropnom zariadení v ruskom meste Briansk.
  • Rusko ohlásilo prímerie v okolí mariupolských oceliarní Azovstaľ.
  • Šéf Pentagónu: Ukrajina by mohla s vhodným vojenským vybavením vyhrať vojnu.

Naživo z Ukrajiny

V Rusku horí kľúčový sklad paliva pre ofenzívu na Donbase

V Rusku horí kľúčový sklad paliva pre ofenzívu na Donbase (Zdroj: Facebook )

59. deň vojny na Ukrajine

59. deň vojny na Ukrajine (Zdroj: Profimedia)

 ONLINE

21:12 Poľsko darovalo svoje tanky Ukrajine. Bez poskytnutia ďalších podrobností to v pondelok potvrdil poľský premiér Mateusz Morawiecki. TASR informácie prevzala od agentúry Reuters a spravodajského portálu Onet.

20:33 Z centra Kyjeva odstránia tento týždeň bronzovú sochu, ktorá symbolizuje priateľstvo medzi Ruskom a Ukrajinou. Oznámil to v pondelok tamojší starosta Vitalij Kličko. TASR o tom informuje na základe správ televízie BBC a denníka The Guardian.

20:26 Zástupca ruského veľvyslanca pri OSN Dmitrij Poľanskij v pondelok povedal, že v tejto chvíli nemá zmysel vyhlásiť na Ukrajine prímerie, pretože Kyjev to pravdepodobne využije ako príležitosť na pokus o diskreditáciu Ruska. TASR správu prevzala od agentúry Reuters, ktorá sa odvoláva na agentúru RIA Novosti.

19:49  Ruská invázia na Ukrajinu ohrozuje aj regionálnu bezpečnosť Indie a výsledok tejto vojny ovplyvní nielen budúcnosť Európy, ale aj indicko-pacifický región. Povedala to v pondelok v Naí Dillí predsedníčka Európskej komisie (EK) Ursula von der Leyenová, a to na záver dvojdňovej návštevy Indie zameranej na posilnenie strategických vzťahov medzi EÚ a touto krajinou, informuje spravodajca TASR na základe oficiálneho vyhlásenia šéfky eurokomisie.

Summit EÚ – Východné partnerstvo
Zobraziť galériu (13)
Summit EÚ – Východné partnerstvo  (Zdroj: SITA/AP Photo/Geert Vanden Wijngaert, Pool)

19:15 Generálny tajomník Organizácie Spojených národov (OSN) António Guterres a turecký prezident Recep Rayyip Erdogan v pondelok upozornili na naliehavú potrebu "účinného prístupu cez humanitárne koridory" s cieľom evakuovať ukrajinských civilistov a dodať humanitárnu pomoc komunitám postihnutým vojnou. TASR správu prevzala z agentúry AP.

18:29 Británia pošle Ukrajine menší počet obrnených vozidiel Stormer, vybavených odpaľovacím zariadením na protivzdušnú obranu. Potvrdil to dnes podľa agentúry Reuters britský minister obrany Ben Wallace.

18:07 Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg sa v utorok zúčastní na americkej leteckej základni Ramstein v Nemecku na stretnutí zameranom na Ukrajinu. TASR o tom informuje na základe tlačovej správy NATO.

17:35 Nemecko reagovalo v pondelok s nesúhlasom na rozhodnutie ruského ministerstva zahraničných vecí vyhostiť z Ruska 40 nemeckých diplomatov v reakcii na obdobný krok Berlína. Ten začiatkom apríla pristúpil k vyhosteniu ruských diplomatov pre vojnu na Ukrajine. TASR o tom informuje na základe správy agentúry AFP.

Viac o téme: PožiarVojnaRuskoUkrajinaVolodymyr ZelenskyjRopný skladBriansk
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu