Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Horor počas letu z Talianska: Väčšina pasažierov bola infikovaná KORONAVÍRUSOM, niektorí utiekli z karantény!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

DILLÍ - Z nariadenej karantény utieklo po prílete do severoindického Amritsaru najmenej 13 cestujúcich, u ktorých sa potvrdil COVID-19, informoval dnes server BBC News. Koronavírus sa v stredu preukázal u 125 cestujúcich letu z talianskeho Milána, teda u väčšiny ľudí na palube.

Zatiaľ čo deväť z pasažierov zmizlo rovno z letiska, štyria ďalší utiekli z miestnej nemocnice, oznámil predstaviteľ mesta. Podľa stanice NDTV sa im podarilo oklamať úrady. Polícia začala konanie o zrušení platnosti ich pasov. "Ak sa do rána nevrátia, zverejníme ich fotografie v novinách a začneme stíhanie," povedal televízii NDTV zástupca amritsarského komisára.

Pozitívny test malo 125 zo 179 ľudí

Na palube letu z Talianska do Indie cestovalo celkovo 179 ľudí. Indické médiá uvádzajú, že deti a dojčatá, ktorých bolo asi 19, boli od testovania oslobodené. Na televíznych záberoch bolo vidieť, ako sa na letisku zoradili sanitky, aby odviezli infikovaných cestujúcich do nemocnice, zatiaľ čo sa pred bránami zhromaždili davy ľudí. Zdravotníci uvádzali, že hospitalizovali všetkých infikovaných.

Pandžáb, kde sa Amritsar nachádza, patrí k niekoľkým indickým štátom, ktoré v rámci boja proti šíreniu koronavírusu opäť zaviedli obmedzenia. Štát v utorok zaviedol dočasný zákaz nočného vychádzania a uzavrel všetky školy.

India dnes ohlásila približne 117 000 potvrdených prípadov covidu-19. Odborníci sa domnievajú, že prudký nárast infekcií, ktorý krajina v poslednom týždni zaznamenala, spôsobil variant omikron. India, ktorá má viac ako 1,3 miliardy obyvateľov, doteraz zaznamenala viac ako 35 miliónov prípadov covidu-19 a približne 483 000 úmrtí. 

Viac o téme: LietadloCestujúciKaranténaTalianskoIndiaKoronavírusCOVID-19
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu