Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Dojímavý príbeh: Nemocnica umožnila manželom rozlúčku po nákaze koronavírusom

Nemocnica umožnila páru sa rozlúčiť.
Nemocnica umožnila páru sa rozlúčiť. (Zdroj: Twitter/@chloejeank)

LONDÝN - Zamestnanci britskej nemocnice sa nenechajú odradiť od cesty súcitu ani enormným bremenom koronovírusovej pandémie. Infikovaný starší pár sa mohol stretnúť naposledy a emotívne sa rozlúčiť.

Gerry (79) a Barbara Jarrett (76) sú vraj spolu už 50 rokov. Koronavírusová infekcia ich dvoch takmer rozdelila bez rozlúčky. Dcéra páru Chloe informovala o ich posledných spoločných chvíľach prostredníctvom Twitteru.

V rozhovore pre spravodajskú stanicu „BBC“ povedala o emotívnej rozlúčke. Špeciálne poďakovanie patrí nemocničnému personálu, ktorý to všetko umožnil.

Gerry a Barbara: Blízkosť im dodala novú silu

Asi pred dvoma týždňami bol pár prevezený do nemocnice Frimley Park Hospital v Surrey (Veľká Británia) - obaja mali Covid-19. Prijímali ich navzájom oddelene, ako stanovovali predpisy. So súhlasom personálu kliniky sa mohli vidieť dvakrát, naposledy minulú stredu.

Gerry Jarrett bol privezený do izby svojej manželky na invalidnom vozíku. S plačom sa dotkol jej ruky, na čom sa Barbara okamžite otvorila oči. Hovorilo sa o nich, že sa spolu rozprávali hodinu alebo dve a rozlúčili sa - v istej chvíli však 76-ročnej žene dýchanie opäť zoslablo.

Neuveriteľný personál si zaslúži poďakovanie

Minulú sobotu Barbara nakoniec zomrela na následky choroby. To potvrdila dcéra Chloe v ďalšom príspevku na Twitteri. Napriek tomu je neuveriteľne vďačná za to, že k jej matke sa neprichádzalo iba ako k číslu, ale aj ako k osobe.

Jej otec teraz vykazuje „známky zlepšenia“, ale pre rôzne zdravotné problémy ho čaká ešte dlhá cesta. Ako by mohol nemocničný personál napriek obrovskému fyzickému a psychickému vypätiu preukázať toľko súcitu, Chloe nechápe. Úsilie zamestnancov je „neuveriteľné“.

Viac o téme: NemocnicaPárRozlúčkaKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu