Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

VIDEO Havária vlaku v Pakistane: Pri nešťastí zomrelo 11 ľudí, 30 osôb sa zranilo

Počet obetí sa ešte môže zvýšiť. Zobraziť galériu (2)
Počet obetí sa ešte môže zvýšiť. (Zdroj: Twitter/PakistanTV_TV)

ISLAMABAD - Najmenej 11 ľudí prišlo o život a viac ako 30 osôb utrpelo zranenia pri nehode osobného vlaku, ku ktorej došlo vo štvrtok na východe Pakistanu, kde vlak narazil do odstaveného nákladného vagóna. Informovala o tom agentúra DPA s odvolaním sa na miestne zdroje.

Osobný vlak smeroval z mesta Láhaur na východe krajiny do juhozápadnej provincie Balúčistán, keď vo štvrtok nadránom došlo k nehode, uviedol šéf tamojšej polície. Dodal, že rušeň sa pri náraze značne poškodil a došlo k vykoľajeniu najmenej troch vozňov.

Počet obetí sa ešte môže zvýšiť, keďže traja ľudia sú v kritickom stave, pričom je možné, že vo vnútri poškodených vozňov sa ešte stále nachádzajú ďalší cestujúci, povedal ďalší z členov policajného zboru. Záchranári sa podľa jeho slov k pasažierom, ktorí uviazli vo vnútri vozňov, snažia dostať pomocou vyslobodzovacích zariadení. 

VIDEO Havária vlaku v
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Twitter/Naresh Kumar Sagar)

Príčina nehody nebola bezprostredne známa. Vyšetrovanie sa začne hneď, ako budú ukončené záchranné práce, povedal šéf miestnej samosprávy. Ako pripomína DPA, nehody na železničných tratiach nie sú v Pakistane ničím neobvyklým, keďže mnohé koľaje, ktoré v koloniálnej ére pred rokom 1947 postavili Briti, neboli od tých čias zrenovované.

 

Viac o téme: NehodaVlakPakistan
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu