Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Ďalší kolaps sociálnych sietí: Nešiel vám Facebook a Instagram? Spoločnosť prehovorila o príčine

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Tento rok v marci postihol spoločnosť Facebook jeden z najdlhších výpadkov v jej histórii. Včera sa vyskytli ďalšie problémy. Viacero užívateľov po celom svete, vrátane Slovenska, nemohlo odosielať a prijímať obrázky, videá alebo iné súbory cez platformy sociálnej siete, vrátane Instagramu a WhatsAppu. Čo bolo príčinou?

Facebook vyhlásil, že problém sa spustil pri bežnej údržbe. Na mape zostavenej serverom Downdetector.com, ktorý sleduje výpadky, bolo vidieť, že problémy sa objavili hlavne v časti Európy a Spojených štátov.

Spoločnosť, ktorá získava denne desiatky miliónov dolárov z reklamy, odmietla odpovedať na otázku, či odškodní podnikateľov. Pri podobnom incidente v marci firma uviedla, že zváži odškodnenie inzerentov za straty spôsobené výpadkom.

„Zdá sa, že narušenie je spojené s vnútornou infraštruktúrou alebo problémom aplikácie,“ uviedla firma monitorujúca celosvetovú internetovú prevádzku ThousandEyes.

Čiastočný výpadok otrávil užívateľov najväčšej sociálnej siete na svete. Viacero z nich sa na výpadok sťažovalo na mikroblogovacej sieti Twitter. Problémy s Instagramom hlásilo viac ako 14-tisíc užívateľov, viac než 7 500 sa ich sťažovalo na problémy s Facebookom a 1 600 na WhatsApp, dodal Downdetector.

Tento rok v marci postihol spoločnosť Facebook jeden z najdlhších výpadkov v jej histórii. Užívatelia po celom svete vtedy mali problémy s pripájaním k službám firmy viac ako 24 hodín. Facebook prevádzkuje najväčšiu internetovú sociálnu sieť na svete.

Viac o téme: InstagramWhatsAppVýpadok
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu