Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

V Maďarsku úraduje nová droga: Narkomani končia v nemocnici, berú to aj tehotné ženy!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

BUDAPEŠŤ - V uplynulých dvoch dňoch hospitalizovali v maďarskom meste Törökszentmiklós celkom šiestich mladých ľudí vo vážnom stave po užití drogy, medzi nimi aj dve tehotné ženy.

Podľa službukonajúcej lekárky nemocnice Jasovsko-veľkokumánsko-solnockej župy v Szolnoku Tímey Ecsekiovej sa lekári v prípade oboch tehotných žien rozhodli vykonať pôrod cisárskym rezom.

 Ecsekiová v piatok večer vo verejnoprávnej televízii M1 informovala, že tieto matky ležia na oddelení intenzívnej medicíny a novorodencov previezli na detskú kliniku v Budapešti. Podľa jej slov uvedení pacienti požili drogy neznámeho pôvodu. Jedného z hospitalizovaných mužov, ktorý je v kritickom stave, takisto prepravili do hlavného mesta.

Z predbežných výsledkov lekárskych vyšetrení vyplýva, že pacienti zakrátko po užití zrejme novej psychoaktívnej látky upadli do bezvedomia. Polícia Jasovsko-veľkokumánsko-solnockej župy v piatok zadržala v tejto súvislosti 39-ročného miestneho muža.

Polícia tiež vydala varovanie, že požitie takejto látky môže v krátkom čase viesť k ohrozeniu života. Vyzvala občanov, aby neužívali žiadne drogy ani psychoaktívne látky a aby okamžite nahlásili prípadné nezvyčajné správanie ľudí vo svojom okolí alebo v rodine.

Viac o téme: Drogy
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu