Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Neuveriteľný príbeh českého žobráka: Zubár sa 15 rokov ukrýval v lesoch, zachránil ho učiteľ

Alexander Pirivatrić Zobraziť galériu (4)
Alexander Pirivatrić (Zdroj: Youtube/Telegraf.rs TV)

DUBÍ - Nebyť náhodného stretnutia s vytrvalým a dobrosrdečným učiteľom Petrom Slívom, bývalý dentista Alexander Pirivatrić by možno až doteraz živoril v českých lesoch blízko mesta Dubí. Slíva 50-ročného Srba zachránil. Jeho osud pripomína príbeh z rozprávky.

Ľudia z okolia českého mesta Dubí ho považovali za podivína, ktorý v lesoch obýva zruinovanú budovu. Každý deň prevandroval 20 kilometrov ku smetným košom, z ktorých vyťahoval zvyšky jedál. Až do chvíle, keď sa stretol s českým učiteľom Petrom Slívom.

„Hoci vyzeral ako bežný bezdomovec, hovoril veľmi vzdelane. Chcel som mu pomôcť,“ zdôveril sa srbskému Telegrafu Slíva, ktorý kontaktoval srbskú ambasádu v Prahe a dentistovi takmer rok nezištne prinášal jedlo.

Petr Slíva
Zobraziť galériu (4)
Petr Slíva

Ako uvádza Idnes.cz, po Pirivatrićovi roky neúspešne pátrala nevlastná sestra, ktorá ho chcela dať prehlásiť za mŕtveho. Ambasáda napokon zariadila Pirivatrićov presun do Srbska a návrat k rodine.

Neuveriteľný príbeh českého žobráka:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Youtube/Telegraf.rs TV)

Zlomila ho smrť milovanej matky

Alexander Pirivatrić bol kedysi vyhľadávaným dentistom, ktorý sa vydal na zlé chodníčky. Prepadol drogovej závislosti a prišiel o skvelú kariéru. Do Československa prišiel ako 9-ročný so svojou matkou. Ako stomatológ pracoval na viacerých miestach, dokonca sa venoval tréningom kung-fu. Potom však nastal v jeho živote zlom, ktorým bola smrť matky. Táto udalosť ho poznačila natoľko, že prepadol drogám.

Neuveriteľný príbeh českého žobráka:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Youtube/Telegraf.rs TV)

Tulákovi z lesov sa v minulosti snažili pomôcť viacerí ľudia, ale odmietal s nimi komunikovať, radšej sa pomoci vyhýbal. „Bolo ich mnoho, ponúkali mu jedlo aj ubytovanie. Bol ale temperamentný a príliš tvrdohlavý. Každú pomoc odmietal, ľuďom už neveril,“ vysvetlil Pirivatrićov dávny známy Ondřej Moravec.

Viac o téme: ŽobrákZubárTulákAlexander Pirivatrić
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu