Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Diabolský plán tínedžerov: Najlepšiu kamarátku zapredala za deväť miliónov, strelili ju zozadu do hlavy

Dievča sa stalo obeťou najlepšej kamarátky. Zobraziť galériu (2)
Dievča sa stalo obeťou najlepšej kamarátky. (Zdroj: Facebook/Mugshots.com)

ALJAŠKA - Prípad, ktorý otriasol Aljaškou, je ako zo zlého filmu. Ide však o krutú realitu, kde v hlavnej úlohe vystupujú tínedžeri, ktorí majú na rukách krv ich kamarátky. Zo sveta ju mali zniesť neuveriteľne krutým spôsobom. A to všetko len preto, že ich lákala vidina mastného zárobku.

Cynthia Hoffman sa dožila 19. narodenín. Tie okrúhle, dvadsiate, už osláviť nestihla. Zabiť ju mali tí, ktorých poznala, a ktorým dôverovala. Diabolský plán mala mať na svedomí jej najlepšia kamarátka Denali Brehmer (18), ktorá si dokonca našla komplicov. Mladá žena a ďalší štyria ľudia už čelia spravodlivosti a postavili sa pred súd. O prípade informovalo viacero médií, medzi nimi aj BBC.

Nahuckať ju mal magnát

Dievčina z Aljašky údajne komunikovala s cudzincom na internete. Vystupovať mal ako magnát Tyler z Kansasu. Zazobaný muž mal od mladej ženy chcieť, aby jej priateľku zniesla zo sveta a ponúkol lákadlo v podobe deviatich miliónov dolárov. 

Práve komunikácia na sociálnej sieti figuruje ako kľúčový dôkaz v prípade. Denali totiž mala cudzincovi, ktorým bol v skutočnosti len 21-ročný Darin Schilmiller, poslať video, ktoré zachytáva samotnú vraždu. Práve preto prokurátori vyzdvihli, že prípad by mal slúžiť ako varovanie pre rodičov dospievajúcich ratolestí. "Pre všetko dobré, čo môže internet urobiť, nájde sa tam aj tmavé miesto a bolo by múdre, aby rodičia sledovali online činnosť svojich detí ," vyjadril sa advokát Bryan Schrodes.

"Najlepšia" kamarátka

Podľa súdnych dokumentov sa Denali k vražde priznala. S falošným magnátom sa mala dohadovať na tom, ako niekoho znásilnia a zavraždia na Aljaške. Prečo bola obeťou práve jej kamarátka nie je známe. Potom mala tínedžerka na vykonanie zločinu nahuckať aj ďalších známych. Ponúkla im za to prisľúbené krvavé peniaze.

Urob sa! Sexuálny škandál vo Vranove: VIDEO masturbujúceho učiteľa zaplavilo školu, baby ho hecovali

Partia mala plán. Vybrali sa na výlet. Potom mali svojej údajnej obeti obviazať hlavu a ruky lepiacou páskou. Jeden z nich mal stlačiť spúšť a Cynthiu streliť zozadu do hlavy. Telo mali vhodiť do rieky. Oblečenie a iné dôkazy mali byť zničené. Znásilnenie, ktoré chcel od Denali objednávateľ, sa vraj nepotvrdilo. "Moja dcéra dôverovala týmto ľuďom. Moja dcéra chcela len priateľov. Teraz ju musím pochovať," vyjadril sa otec nebohého dievčaťa. 

Cynthia Hoffman.
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook/C.H.)

Vydieranie cez internet

Okrem vraždy však má mať tínedžerka a muž, ktorý s ňou komunikoval cez internet, na svedomí aj ďalší zločin. Muž mal totiž Denali vydierať. Posielala mu fotografie detí so sexuálnym podtónom. Potom jej hrozil, že ak nevykoná vraždu, všetko prezradí. 

Polícia počas vyšetrovania našla aj obrázky neplnoletých detí, ktoré si dvojica vymieňala v správach. Obvinená sa mala priznať k natáčaniu videa osem alebo deväťročného dievčatka, ktoré bolo sexuálne zneužívané, ako aj 15-ročného dievčaťa. Posielala ich Schilmillerovi. Ten v súčanosti čaká na vydanie na Aljašku, aby čelil obvineniam.

V prípade, že obvineným preukážu vinu, môžu si posedieť až neuveriteľných 99 rokov za mrežami. V súvislosti s prípadom počas tlačovej konferencie vydal agent FBI Jeffery Peterson varovanie pre ostatných potenciálnych zločincov. "Ak ma počúvate, nie na Aljaške, ale aj niekde inde, sedíte v suteréne u vašej matky, a plánujete nejaký zločin na Aljaške - a myslíte si, že ste v bezpečí, pretože ste ďaleko, nie ste," povedal. "Budeme vás sledovať. Nájdeme vás. A privedieme vás sem, aby ste čelili spravodlivosti," uzavrel.

Viac o téme: VraždaTínedžeri Aljaška
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu