Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Vyhadzov z divadla kvôli rúškam: Medzi hercami to vrie!

Yanna, Richard Pekárek a Leoš Mareš Zobraziť galériu (5)
Yanna, Richard Pekárek a Leoš Mareš (Zdroj: Instagram yanna_music)

PRAHA - V čase pandémie mnoho ľudí nemôže pracovať, ďalší robia z domu a tí, čo svoje povolanie stále vykonávajú musia dodržiavať prísne bezpečnostné opatrenia. Lenže nie na každom pracovisku sa nimi naozaj riadia. Mladý herec tvrdí, že bol vyhodený po tom, ako jediný prišiel na divadelnú skúšku v rúšku a otvoril si kvôli tomu ústa.

Muzikálový herec Richard Pekárek sa nedávno na sociálnej sieti Instagram svojim fanúšikom zveril, že bol vyhodený z divadla. Kvôli rúškam a protipandemickým opatreniam! 

„Bol som vyhodený, pretože som vyjadril svoj názor, poslal som e-mail producentovi, že nesúhlasím  s tým, ako prebiehajú skúšky, kde je 35 ľudí a nikto z nich nemá rúško. Bolo mi odpovedané, že keď nebudem chodiť skúšať, som vyhodený a moja úloha preobsadená bez akejkoľvek ďalšej diskusie. Z toho vychádza, že človek, ktorý chcel zostať v bezpečí a zdravý, prišiel o prácu,” vyhlásil vo videu. 

Vyhadzov z divadla kvôli
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Instagram RP)

A jeho slová mali veľký ohlas. Svoju skúsenosť pripojila aj herečka Iva Pazderková: „Ja som aj z týchto dôvodov prestala dohrávať na Fidlovačke. A jediné, čo ma mrzí, bol prístup blízkych dlhoročných kolegov a priateľov, ktorí – často iba zo strachu o prácu – sa zachovali hlúpo.”

Ako zistil portál Expres.cz, Pekárek sa spojil s iniciatívou Kulturní sféra, ktorá pomáha umelcom na voľnej nohe. Riaditeľ organizácie následne potvrdil, že má k dispozícii fotografie aj videá, ktoré dokazujú, že herci v divadle počas skúšok naozaj rúška nenosili. 

„Pán producent Lichtenberg to môže síce vyvracať. Môžeme sa dohadovať pokojne aj roky, ale nemyslím si, že by to malo nejaké konečné riešenie. Chceme na tomto prípade ukázať, že sa s tými ľuďmi zaobchádza nedôstojne a ich pracovné podmienky nie sú vôbec prijateľné. Keď sa ozvú, sú za to bití a nemajú nikoho, kto by sa ich zastal. Snažíme sa na to upozorniť vládu a ďalšie asociácie a vybojovať pre nich dôstojné podmienky,” uviedol pre expres.cz Lukáš Vilt. 

Majiteľ divadla vraj záujem o dialóg nemá. Lichtenberg tvrdí, že osočovanie vyhodených interpretov sa nezakladá na pravde a výpoveď dostali preto, že nechodili na skúšky. Opatrenia vraj v Divadle Broadway dodržiavajú. 

Richard Pekárek si ale stále stojí za svojím. 

Vyhadzov z divadla kvôli
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Instagram RP)

Viac o téme: Richard Pekárek
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu