Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Posledné želanie Pomejeho splnené nebolo: Pochovaný chcel byť TU!

Jiří Pomeje Zobraziť galériu (6)
Jiří Pomeje (Zdroj: SITA)

ČESKÉ BUDĚJOVICE- Je to už pár týždňov, čo český herec a producent Jiří Pomeje († 54) prehral svoj boj s rakovinou. Na poslednú rozlúčku prišlo množstvo priateľov aj známych, ktorí Jiřímu prišli dať zbohom. Herca však nepochovali podľa jeho priania.

Jiří Pomeje sa totiž nechal počuť, že by si želal, aby miestom jeho posledého odpočinku bol cintorín v Českom Krumlově. Práve tam totiž odpočíva jeho najlepší kamarát, spevák Petr Muk († 45). Ten zomrel ešte v roku 2010 za dodnes neobjasnených udalostí, ba dokonca sa šuškalo aj o možnej samovražde. Pomeje a Muk mali veľmi za vzťah a navštevovali sa vždy, keď na to bola príležitosť. Často obdivovali krásu Českého Krumlova. A hercovi učarovalo nielen mesto, ale aj samotný cintorín.

Posledné želanie Pomejeho splnené
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: SITA/Profimedia/Topky.sk)

„Kedykoľvek ideme s Ivetou za našimi do Českých Budějovic, alebo niekam tamtým smerom na juh, vždy sa stavíme za Petrom,“ vyjadril sa pre český portál blesk.cz Pomeje ešte v čase, keď s Ivetou tvorili pár. „Tam by som chcel raz byť, keď to tu na tomto svete zabalím. Je to nielen najkrajšie miesto na svete, ale aj cintorín. Je tam kľud, spievajú vtáci a počujete šumieť aj tú Vltavu.“

Herec si pravdepodobne nepredstavoval, že mrazivé slová sa naplnia tak skoro. Jeho želanie však vyslyšané nebolo a rodina sa rozhodla pochovať ho v Českých Budějoviciach, kde žijú aj jeho rodičia.

Viac o téme: Jiří Pomeje
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu