Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Surový útok na Tomáša v obchodnom centre: Tým, čo sa len prizerali, hrozí basa!

Brutálnu bitku uprostred centra si nikto nevšímal
Brutálnu bitku uprostred centra si nikto nevšímal (Zdroj: mojevideo.sk)

JESENÍK - Zúfalstvo, bezmocnosť, ale aj hnev. Tieto pocity momentálne lomcujú Tomášom (34) z českého Jeseníku, ktorý pre ľahostajnosť ľudí takmer prišiel o život uprostred miestneho obchodného centra, kde ho napadol a surovo dobil neznámy agresor.

Hororový incident sa odohral počas bieleho dňa, keď bolo centrum plné nakupujúcich. Ani jeden z nich však mladíkovi zúfalo volajúcemu o pomoc nepomohol a všetci sa len nečinne prizerali. Táto ľahostajnosť ich teraz môže vyjsť poriadne "draho". Informoval o tom český denník Blesk.

Hrôzostrašný zážitok z minulého týždňa na Tomášovi nezanechal nielen fyzické, ale aj psychické stopy. Okrem modrín po celom tele, utrpel traumu na celý život. Mladík sa mal v osudný deň v obchodnom centre stretnúť s kamarátom, ktorého čakal na jednej z lavičiek, keď k nemu pristúpil muž a spýtal sa ho: "Čo zazeráš?".

Mladík, ktorý nikdy nemal problémy so zákonom, ani nestihol zareagovať na otázku a už ležal na zemi. Agresor mu uštedroval jednu ranu za druhou. "Bol to kopanec za kopancom. Vôbec som nechápal. Volal som o pomoc a pýtal sa ho, prečo ma bije," spomína si na otrasný zážitok Tomáš, ktorému nikto z okoloidúcich nepomohol. Len pár metrov od neho sedel mladý pár, ktorého surová bitka ani na chvíľu nevyrušila, a pokračoval v milostných radovánkach. Iní sa na brutálny útok spočiatku prizerali, a po tom sa nenápadne odplížili.

Ľahostajnosť a nečinnosť prizerajúcich sa ľudí mladíka trápi najviac. "Hrozná bezmocnosť. Mohli predsa zavolať políciu," hovorí so slzami v očiach Tomáš, ktorého si ako obeť agresor vyhliadol zrejme náhodne. Táto nečinnosť však môže vyjsť okoloidúcich poriadne draho. Podľa právnika Kryštofa Kruliša im za neposkytnutie pomoci hrozia až dva roky väzenia.

Otrasné VIDEO, ktoré pobúrilo svet

Brutálna bitka v obchodnom centre

Incident v Jesenníku je podľa neho jasným príkladom takzvaného "bystander effectu" (efekt prizerajúceho sa). "Čím viac ľudí sa takejto udalosti prizerá, tím menšia je pravdepodobnosť, že niekto zasiahne," vysvetľuje a dodáva, že všetci sa väčšinou spoliehajú na to, že zasiahne niekto iný zo skupiny.

Len niekoľko dní po incidente sa internetom začalo šíriť video, ktoré celú šarvátku zachytáva. Tomáš má teraz strach, že medializácia prípadu môže neznámeho muža vyburcovať k ďalšiemu útoku. "Bojím sa, aby ma nenašli a opäť som nedostal za to, že som o útoku s niekým hovoril. Možno by som už nemal toľko šťastia ako minulý týždeň," trápi sa mladý muž. Incidentom sa zaoberá aj polícia, ktorá je činom agresora a nečinom okolidúcich zhrozená. Podľa nej brutálny útok spozoroval až strážnik na jednej z bezpečnostných kamier, ktorý okamžite zavolal pomoc.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu